Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serena Williams föll i Wimbledonfinalen

Foto: ANDREW COULDRIDGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIC BOTHMA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Serena Williams hade tagit sig till grand slam-final för första gången sedan hon födde barn. 

Men väl där blev tyska Angelique Kerber för svår. Kerber vann i raka set, 6-3, 6-3. 

Det var Serena Williams 14:e match och fjärde grand slam-turnering sedan januari 2017. För första gången sedan dess hade hon tagit sig till final efter att ha besegrat Julia Görges i semifinalen

Väl där hon ställdes hon mot Angelique Kerber. Tyskan tog direkt kommandot med ett tidigt break och Williams kunde inte riktigt hämta sig. 6-3 blev siffrorna i första set. 

Samma siffror skulle det andra setet skrivas till efter en imponerande insats från Kerber. Williams hade möjligheten att bli historisk med en 24:e grand slam-titel men i stället tog Kerber sin tredje, och första i Wimbledon. 

”Jag har bara börjat”

Williams verkade inte alltför missnöjd efter finalförlusten och pratade om att hon blickat framåt. 

– Jag har så mycket att se fram mot. Jag har bokstavligt talat bara börjat, säger Williams. 

Williams har hyllats för sina insatser under Wimbledon och för det faktum att hon födde barn för tio månader sedan och så snabbt tagit sig tillbaks till tennisen. 

Jelena Djokovic skriver på Twitter:

”Den här underbara kvinnan födde sin lilla flicka bara en dag före jag för tio månader sedan. Jag kan knappt se på matchen medan hon springer och spelar final i en grand slam. Bara för att sätta saker i sammanhang”, skriver Djokovic. 

https://twitter.com/JelenaRisticNDF/status/1018164529560158209

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.