Serena WIlliams. Foto: Andrew BrownbillSerena WIlliams. Foto: Andrew Brownbill
Serena WIlliams. Foto: Andrew Brownbill
Angelique Kerber. Foto: Filip Singer / Epa / TtAngelique Kerber. Foto: Filip Singer / Epa / Tt
Angelique Kerber. Foto: Filip Singer / Epa / Tt
Steffi Graf. Foto: Jean-Marc Haedrich / Visual Press AgencySteffi Graf. Foto: Jean-Marc Haedrich / Visual Press Agency
Steffi Graf. Foto: Jean-Marc Haedrich / Visual Press Agency

Serena jagar rekord: "Bästa turneringen"

Publicerad

Serena Williams är framme i final i Australian Open och jagar sin 22:a grand slam-titel.

Men tyskan Angelique Kerber vill gärna slå sin idol och skriva sitt eget stycke tennishistoria.

Den 34-åriga världsettan Serena Williams tangerar Steffi Graf i antalet grand slam-titlar om hon besegrar Kerber, som aldrig varit i en stor final förut, i morgondagens final. Fram till tidernas rekordhållare, australiskan Margaret Court, är det ytterligare två grand slam-segrar för amerikanskan.

"Den bästa turneringe jag har spelat"

Williams var på väg mot sin 22:a titel och en svårnådd svit på segrar i alla fyra grand slam-turneringarna under samma år, då hon oväntat slogs ut av italienskan Roberta Vinci i semifinalen i US Open i fjol. Williams tog efter den smällen ledigt i fem månader. Under återkomsten i Melbourne har hon inte släppt ett enda set ifrån sig på vägen mot finalen.

– Det här är förmodligen den bästa turnering jag spelat på ett år och jag har vunnit mycket under det året, säger Williams.

"Jag vet kan förlora"

Angelique Kerber har vid 28 års ålder nått som högst i sin karriär och kan gå ut på Rod Laver Arena utan något tryck på sig.

– Jag vet att jag kan förlora, så jag ska spela som jag vill och försöka vinna, säger hon.

Willaims och Kerber har mötts sex gånger och tyskan har vunnit en gång, i Cincinnati 2012.

– Då spelade hon otroligt. Efter det är jag klar över att jag, och alla, verkligen måste ta henne på allvar, säger Williams

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag