Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Se matcherna i Davis Cup på Expressen

Mikael Ymer.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Robin Söderling.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Elias Ymer.
Foto: BILDBYRÅN

Sverige jagar en ny Davis Cup-succé.

Till helgen väntar ett direkt avgörande playoff mot Japan. 

SportExpressen sänder Davis Cup-mötet för dig med Premium.

I december nådde Sverige sin största Davis Cup-framgång på tio år när man tog sig hela vägen fram till kvartsfinal. Elias Ymer och Mikael Ymer såg då sensationellt till att ta Sverige vidare från gruppspelet efter seger mot bland annat Kanada. 

Väl framme i kvartsfinal tog det stopp mot Ryska förbundslaget (Ryssland).

Nu jagar Sverige nya framgångar med bröderna Ymer i spetsen. På fredag och lördag ställs man i ett direkt avgörande playoff mot Japan för att nå årets finalspel i Davis Cup.

Matcherna spelas i Helsingborg med start på fredag klockan 17:00 med två singlar. Matcherna fortsätter på lördag kl 13:00 med en dubbelmatch och två avslutande singelmatcher. 

Expressen sänder avgörande Davis Cup-mötet

Förbundskapten Robin Söderling har tagit ut Elias Ymer, Mikael Ymer, Dragos Madaras och André Göransson till mötet med Japan, där ändringar i laget kan ske fram till och med dagen innan match. Matcherna spelas i bäst av tre set. 

Bröderna Ymer har visat fin form under 2022 där båda nådde semifinal samma vecka i februari, i Pune respektive Montpellier. Mikael Ymer är för närvarande rankad 85:a i världen och Elias Ymer 133:a i världen.

I Japan är storstjärnan Kei Nishikori skadad vilket ökar de svenska chanserna. Samtidigt finns 96-rankade Yoshihito Nishioka och 101-rankade Taro Daniel uttagningsbara i det japanska lag som ännu inte är bekräftat.

SportExpressen sänder Davis Cup-mötet för dig med Premium.


Davis Cup-mötet med Japan

Fredag 4 mars

Kl 16:45 Invigning

Kl 17:00 Singelspel, två matcher


Lördag 5 mars

13:00 Dubbel, följt av två singelmatcher


Matcherna sänds på SportExpressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.