Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sanningen är att hon inte gillar såna frågor”

Foto: STEVEN PASTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN

Naomi Osaka pryder Sports Illustrateds senaste omslag efter ett ha dragit sig undan rampljuset.

Valet fick tv-programledaren att Megyn Kelly rasa och hamna i ett Twitterbråk med tennisstjärnan.

Sanningen är att hon bara inte gillar frågor hon inte kan kontrollera. Erkänn.”, skriver Megyn Kelly.

Det var tidigare i vår Naomi Osaka, 23, slutade prata med medier. Under Franska öppna vägrade Osaka att ställa upp på någon av de obligatoriska presskonferenserna. Senare valde hon att dra sig ur turneringen och deltog inte i Wimbledon alls.

Anledningen bakom avhoppen var den mentala pressen, berättade 23-åringen och avslöjade att hon under en längre tid lidit av depression.

Nu är japanskan OS-aktuell och tillbaka i tidningsspalterna. Hon pryder Sports Illustrateds senaste omslag och är den första kvinnan med japansk och haitisk bakgrund att göra det.

Men amerikanska journalisten Megyn Kelly var inte imponerad.

På Twitter ställde hon sig kritisk till att Osaka nobbar presskonferensen, men ställer upp i utvalda tidningar.

Sedan hon sa att hon är för introvert för att prata med medierna efter tennismatcher, har Naomi Osaka lanserat en realityshow, en Barbiedocka, och är nu på Sports Illustrateds omslag.”, skriver Kelly och påpekade att tennisspelaren även prytt andra tidningar.

Naomi Osakas svar

Naomi Osaka gav svar på tal och förklarade att fotograferingarna ägde rum förra året, innan hon valde att inte ställa upp på presskonferenser.

Eftersom du är journalist antar jag att du har tagit tid för att undersöka hur det funkar på tidningar. Om du gjorde det skulle du ha upptäckt att jag fotade alla mina omslag förra året.”, skriver hon till Kelly på Twitter. 

Istället är din första reaktion att hoppa på här och utvisa negativitet, gör bättre Megan.”.

Därefter verkar Osaka ha blockat Megyn Kelly på Twitter.

Stackars Naomi Osaka blockade samtidigt som hon pekar ut mig (antar att hon bara är tuff på planen). Hon argumenterar tydligen för att hon fotade alla omslag innan hon påstod att hon var för socialt orolig för att hantera pressen. Sanningen är att hon bara inte gillar frågor hon inte kan kontrollera. Erkänn.”, skriver tv-programledaren.

https://twitter.com/naomiosaka/status/1417171822542422018https://twitter.com/megynkelly/status/1417193630671032320

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.