Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säljer sin lyxyacht för en jättesumma

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Foto: OSCAR OD/EUROPA PRESS / /ALL OVER PRESS EUROPAPRESS
Foto: KAMRAN JEBREILI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICOLAS MARIE / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST

Rafael Nadal gör sig redo för Wimbledon. 

Samtidigt har han lagt ut sin lyxyacht ”Beethoven” till salu för 27 miljoner kronor. 

Den spanska tennisstjärnan, som nyligen vann sin tolfte titel i Franska öppna, kan räkna med ett ordentligt tillskott till plånboken framöver.

Hans lyxyacht ligger nämligen ute till salu. Yachten är 23 meter lång och har fyra sovrum. Båten kan som snabbast komma upp i en hastighet på 56 kilometer i timmen. 

The Sun skriver samtidigt att Nadal, som är god för knappt två miljarder kronor, lägger ut den för tre miljoner kronor mindre än vad han köpte den för år 2016. 

Nadals yacht kräver en kapten

I en intervju med Barche magazine sa tennisstjärnan att yachten ger honom en chans att ”komma i väg när han vill åka i väg.”

– Jag älskar att vara med människor, men samtidigt vill jag ibland ta chansen att vara för mig själv, eller med människor som jag vill vara med. 

– Det är något som är viktigt i min nuvarande livsstil. Jag älskar havet, så i framtiden tänker jag att jag kommer spendera mycket tid ombord. 

Nadal som är ute och reser mycket och menar att han inte har chansen att vara på båten så mycket som han önskar. Samtidigt säger han att yachten kräver en kapten som tittar till den när han är borta. 

– Jag tror du behöver en kapten om du har en sådan här båt. Jag spenderar mer än ett halvår hemifrån, så jag behöver någon som kan ta hand om den, har Nadal sagt. 

Men nu är alltså yachten till salu. 

LÄS MER: Leo Borg, 16, får Wimbledon-biljett