Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågas för kramen – båda storstjärnorna smittade

Foto: STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA/SHUT / STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA/SHUT / STJEPANOVIC/BETAPHOTO/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: ANDREJ CUKIC / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Tennisstjärnan Novak Djokovic och NBA-spelaren Nikola Jokic fångades på bild när de kramades.

Nu har de båda konstaterats smittade av det nya coronaviruset.

Tennisturneringen som anordnades av Novak Djokovic har fått allvarliga följder. Fyra spelare, inklusive han själv, har bekräftats smittade av covid-19 efter turneringen. 

Stjärnan kritiseras nu på sociala medier, men även andra spelare har gått ut och visat sitt missnöje.

– Turneringen skulle aldrig ha spelats. När man sett bilderna från spelarnas fest och barnens dag så är det ingen överraskning hur många som har testats positivt. Det fanns ingen social distansering, sa tidigare världsettan Andy Murray tidigare under veckan.

– Det här har inte sett bra ut för tennisen.

Den nuvarande världsettan Djokovic har bett om ursäkt för coronaturneringen och skriver på Twitter:

”Vi hade fel och det var för tidigt. Jag kan inte på ett tillräckligt bra sätt uttrycka hur ledsen jag är över detta och varje fall av smitta”.

Bilderna som skapar reaktioner

Nu höjs det på fler ögonbryn. NBA-stjärnan Nikola Jokic har även han bekräftats smittad av det nya coronaviruset. Bilder på sociala medier visar hur han sitter bredvid Djokovic utan social distansering och sedan kramas.

Idrottsprofilerna, som är Serbiens största, har fått folk att reagera på sociala medier.  Bilderna är tagna från en uppvisningsmatch i Belgrad, där en basketspelare som deltog även ska ha smittats. Den uppmärksammade kramen har satt fart på spekulationer om Jokic och Djokovic kan ha smittat varandra.

Klart är i alla fall att Nikola Jokic återkomst till NBA och Denver Nuggets nu dröjer.

Novak Djokovics tränare Goran Ivanisevic - själv gammal storspelare - försvarar sin adept.

– Det är lätt att vara efterklok. Alla spelar duktiga nu och attackerar Novak. Han försökte göra något bra, något humanitärt. Det var bra tennis och bra atmosfär. Och allting i Serbien och Kroatien har arrangerats i enlighet med myndigheternas rekommendationer, säger Ivanisevic till New York Times.

 

https://www.instagram.com/p/CBV9bmFgAIF/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.