Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roger Federer missar resten av säsongen

Foto: DITA ALANGKARA / AP TT NYHETSBYRÅN

ATP-tennisen är inställd tills vidare. Redan nu berättar dock Roger Federer att han inte kommer spela någon mer tennis under 2020 efter en knäskada. 

Men stjärnan lovar att han kommer tillbaka till proffstennisen. 

Sedan coronautbrottet i början av året har tennissäsongen pausats, vilket bland annat har lett till att sommarens Swedish Open i Båstad inte kommer att avgöras. 

Om det kommer att spelas någon mer ATP-tennis under 2020 är än så länge oklart, men under onsdagsmorgonen meddelade Roger Federer att hans säsong är över. Den 20-faldiga grand slam-mästaren Roger Federer har drabbats av ett bakslag i sin rehabilitering av sitt knä och ställer därmed in allt spel under 2020, men samtidigt skriver 38-åringen att kommer tillbaka. 

Har opererat sitt knä

”Jag planerar att bli 100 procent redo att spela på högsta nivå. Jag kommer att sakna mina fans och touren mycket, men jag hoppas vara tillbaka under inledningen av säsongen 2021”, skriver Roger Federer på Twitter.

Schweizaren skriver att han gjorde ett ingrepp i sitt knä i februari, och tvingades därefter till en titthålsoperation. 

Federer kommer därmed att missa både US Open, som är tänkt att inledas i slutet av augusti, samt Franska öppna som har flyttats till september. 

Roger Federer inledde året med att ta sig till semifinal i Australien Open. Där föll han dock i raka set mot Novak Djokovic. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.