Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roger Federer inleder nytt svensksamarbete

Roger Federer och Stefan Edberg.

Samarbetet är ett faktum.

Roger Federer bekräftar att Stefan Edberg blir hans tränare under 2014.

"Stefan har gått med på att arbeta med oss under minst tio veckor med start i Australian Open", skriver Federer på Facebook.

Roger Federer har en av sina tyngre säsonger bakom sig, med en ATP-titel (Halle). I augusti dalade han till sjunde plats på världsrankingen – en position han inte har innehaft på elva år.

I förra veckan rapporterade SvD att Federer hade tränat tillsammans med Stefan Edberg en vecka för att se över möjligheterna om ett framtida samarbete.

Och under fredagen meddelade schweizaren att så också blir fallet: svensken kommer samarbete med den förre världsettan under 2014.

Tio veckor – minst

"Jag är glad över att meddela att från och med Melbourne så kommer Stefan Edberg, tillsammans med Severin Lüthi, kommer ingå i mitt tränarteam. Severin, som har varit en del av mitt team i sju år, kommer att vara med mig under de flesta veckorna och Stefan har gått med på att arbeta med oss under minst tio veckor med start i Australian Open", skriver Federer på Facebook.

Sedan tidigare har Federer berättat om hur han såg upp till Edberg som ung.

"Stefan var min barndomsidol och jag ser verkligen fram emot att spendera tid med honom och lära mig av honom", skriver Federer.

Roger Federer inleder tävlingssäsongen i Brisbane på söndag som förstaseedad. Australian Open startar 13 januari.

SportExpressen.se har sökt Stefan Edberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.