Björn, Patricia och Leo Borg. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSENBjörn, Patricia och Leo Borg. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Björn, Patricia och Leo Borg. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Robin Borg tillsammans med pappa Björn. Foto: SVEN LINDWALLRobin Borg tillsammans med pappa Björn. Foto: SVEN LINDWALL
Robin Borg tillsammans med pappa Björn. Foto: SVEN LINDWALL

Robin Borgs oro – för sin lillebror

Publicerad

Robin Borg fick kämpa för att ta sig ur pappa Björn Borgs skugga. Länge jämförde han sig ute på tennisplanen med Sveriges bästa tennisspelare genom tiderna. Nu oroar han sig för lillebror Leo Borg, 14.

– Jag hoppas att han får utvecklas mer i lugn och ro, säger Robin Borg till Sydsvenskan

Robin Borg föddes in i kändisskapet 1985. Son till en tennisstjärna och fotomodellen Jannike Björling. När han var på väg in i sin egen tenniskarriär kom han inte undan jämförelserna med sin pappa, Björn Borg. 

– Jag jämfördes med honom hela tiden och det var självklart tufft. Man lär sig att leva med det och jag är stolt över vad min far har åstadkommit, men jag har ju mitt eget liv. Samtidigt har jag träffat otroligt mycket människor och kontakter som jag tar med mig hit, sa Robin Borg tidigare.

Robin Borg avslutade sin tennissatsning och klev i stället in i näringslivet. Nu är Robin tillbaka i tennisvärlden och leder tennisakademin Fair Play.

Inte sett Borg-filmen

Men på tennisplanen växer det ut en ny Borg-talang. Lillebror Leo har väckt stor uppmärksamhet med sina framgångar. Leo spelade även den unge Björn Borg på film i höst. En film Robin Borg inte sett. 

– Ja, det har varit mycket nu. Men jag har själv inte sett filmen. Jag väntar till den kommer på Viaplay eller något. Jag har fått olika inbjudningar men jag går inte. För mig är det skönt att hålla låg profil.

Robin Borg om Leo: "Det är inte alltid så lätt"

Robin kan se en del av sig själv i det som Leo går igenom just nu. 

– Jag kan förstå att jämförelserna finns men för Leos del hoppas jag att han får utvecklas mer i lugn och ro. Det gäller för vilken ung idrottskille som helst, det är mycket som man går igenom, det är tonår, det är inte alltid så lätt, säger Robin Borg till Sydsvenskan.

– Han syns mycket mer än vad jag har gör. Jag tycker det är viktigt att han också måste få sin tid att växa i sin egen takt. Pressen kommer så småningom.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag