Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Borgs oro – för sin lillebror

Björn, Patricia och Leo Borg. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Robin Borg tillsammans med pappa Björn. Foto: SVEN LINDWALL

Robin Borg fick kämpa för att ta sig ur pappa Björn Borgs skugga. Länge jämförde han sig ute på tennisplanen med Sveriges bästa tennisspelare genom tiderna. Nu oroar han sig för lillebror Leo Borg, 14.

– Jag hoppas att han får utvecklas mer i lugn och ro, säger Robin Borg till Sydsvenskan

Robin Borg föddes in i kändisskapet 1985. Son till en tennisstjärna och fotomodellen Jannike Björling. När han var på väg in i sin egen tenniskarriär kom han inte undan jämförelserna med sin pappa, Björn Borg. 

– Jag jämfördes med honom hela tiden och det var självklart tufft. Man lär sig att leva med det och jag är stolt över vad min far har åstadkommit, men jag har ju mitt eget liv. Samtidigt har jag träffat otroligt mycket människor och kontakter som jag tar med mig hit, sa Robin Borg tidigare.

Robin Borg avslutade sin tennissatsning och klev i stället in i näringslivet. Nu är Robin tillbaka i tennisvärlden och leder tennisakademin Fair Play.

Inte sett Borg-filmen

Men på tennisplanen växer det ut en ny Borg-talang. Lillebror Leo har väckt stor uppmärksamhet med sina framgångar. Leo spelade även den unge Björn Borg på film i höst. En film Robin Borg inte sett. 

– Ja, det har varit mycket nu. Men jag har själv inte sett filmen. Jag väntar till den kommer på Viaplay eller något. Jag har fått olika inbjudningar men jag går inte. För mig är det skönt att hålla låg profil.

Robin Borg om Leo: "Det är inte alltid så lätt"

Robin kan se en del av sig själv i det som Leo går igenom just nu. 

– Jag kan förstå att jämförelserna finns men för Leos del hoppas jag att han får utvecklas mer i lugn och ro. Det gäller för vilken ung idrottskille som helst, det är mycket som man går igenom, det är tonår, det är inte alltid så lätt, säger Robin Borg till Sydsvenskan.

– Han syns mycket mer än vad jag har gör. Jag tycker det är viktigt att han också måste få sin tid att växa i sin egen takt. Pressen kommer så småningom.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!