Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Borgs nya satsning: "Roligt"

Robin Borg till höger, med pappa Björn Borg och Glenn Strömberg. Foto: SVEN LINDWALL
Robin Borg tillsammans med Björn Borg. Foto: SVEN LINDWALL

I höst startar Sveriges största tennisklubb, Fair Play, upp en tennisakademi. 

Ansvarig blir Robin Borg, son till tennislegendaren Björn Borg. 

– Det är en av Sveriges bästa tennisklubbar så det känns jättekul, säger Robin Borg till Sydsvenskan. 

Han är son till en av de största tennisspelarna genom alla tider, men la själv av med sporten redan som junior. I stället valde han att göra karriär inom företagslivet och blev för drygt ett år sedan klubbchef för Helsingborgsföreningens IS Götas tennissektion. 

"Kan påverka ännu mer" 

I dag är Robin Borg 31 år och tar nu nya kliv i karriären. I höst blir han ansvarig för Malmöklubben Fair Plays nystartade ungdomsakademi. 

– Jag hade ett jättebra år hos IS Göta och nått de målen vi satte. Men när det här kom upp kände jag att det är något större. Här kan jag påverka ännu mer. Det är en av Sveriges bästa tennisklubbar så det känns jättekul, säger han till Sydsvenskan. 

"Fantastisk kille" 

Janne Immonen är klubbchef för föreningen och tror att Robin Borg har vad som krävs för att fortsätta driva klubben framåt. 

– Det är en fantastisk kille. En riktig entreprenörssjäl. Vi startar från noll och då behöver man ha den drivkraften och det har han bevisat tidigare med Solna och IS Göta. Han har den kommersiella delen och har koll på alla leverantörer, racketar och så där. Han har en genuin tenniskunskap och ett driv som är unikt, säger Janne Immona. 

"Gått mer på känsla förut" 

Elitspelarna Isak Arvidsson, Filip Bergevi och Dragos Madaras är redan klara för klubben, och tanken är att även andra klubbar ska kunna träna hos Fair Play. Janne Immonen berättar om satsningen. 

– De sista åren här har vi inte haft någon heltidsträning på dagtid på det sättet. Har en spelare varit hemma så har vi hjälpt den spelaren men det har varit lite på känsla. Nu kommer vi ha en stadigvarande verksamhet som finns varje dag, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!