Robin Borg till höger, med pappa Björn Borg och Glenn Strömberg. Foto: SVEN LINDWALLRobin Borg till höger, med pappa Björn Borg och Glenn Strömberg. Foto: SVEN LINDWALL
Robin Borg till höger, med pappa Björn Borg och Glenn Strömberg.  Foto: SVEN LINDWALL
Robin Borg tillsammans med Björn Borg. Foto: SVEN LINDWALLRobin Borg tillsammans med Björn Borg. Foto: SVEN LINDWALL
Robin Borg tillsammans med Björn Borg. Foto: SVEN LINDWALL

Robin Borgs nya satsning: "Roligt"

Publicerad

I höst startar Sveriges största tennisklubb, Fair Play, upp en tennisakademi. 

Ansvarig blir Robin Borg, son till tennislegendaren Björn Borg. 

– Det är en av Sveriges bästa tennisklubbar så det känns jättekul, säger Robin Borg till Sydsvenskan. 

Han är son till en av de största tennisspelarna genom alla tider, men la själv av med sporten redan som junior. I stället valde han att göra karriär inom företagslivet och blev för drygt ett år sedan klubbchef för Helsingborgsföreningens IS Götas tennissektion. 

"Kan påverka ännu mer" 

I dag är Robin Borg 31 år och tar nu nya kliv i karriären. I höst blir han ansvarig för Malmöklubben Fair Plays nystartade ungdomsakademi. 

– Jag hade ett jättebra år hos IS Göta och nått de målen vi satte. Men när det här kom upp kände jag att det är något större. Här kan jag påverka ännu mer. Det är en av Sveriges bästa tennisklubbar så det känns jättekul, säger han till Sydsvenskan. 

"Fantastisk kille" 

Janne Immonen är klubbchef för föreningen och tror att Robin Borg har vad som krävs för att fortsätta driva klubben framåt. 

– Det är en fantastisk kille. En riktig entreprenörssjäl. Vi startar från noll och då behöver man ha den drivkraften och det har han bevisat tidigare med Solna och IS Göta. Han har den kommersiella delen och har koll på alla leverantörer, racketar och så där. Han har en genuin tenniskunskap och ett driv som är unikt, säger Janne Immona. 

"Gått mer på känsla förut" 

Elitspelarna Isak Arvidsson, Filip Bergevi och Dragos Madaras är redan klara för klubben, och tanken är att även andra klubbar ska kunna träna hos Fair Play. Janne Immonen berättar om satsningen. 

– De sista åren här har vi inte haft någon heltidsträning på dagtid på det sättet. Har en spelare varit hemma så har vi hjälpt den spelaren men det har varit lite på känsla. Nu kommer vi ha en stadigvarande verksamhet som finns varje dag, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag