Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rikare vid förlust där – än att vinna allt här

Har du koll på framtidens tennisstjärnor?
Foto: CHRIS SYMES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS SYMES / AP TT NYHETSBYRÅN

Serena Williams tog hem sin första titel på tre år efter att ha vunnit WTA-turneringen i Auckland. 

Då valde hon att donera hela prissumman till Australiens kamp mot bränderna. 

Dock är den summan mindre – än vad stjärnan skulle få för att förlora den första rundan (!) i Australien Open. 

Under 2017 vann Serena Williams grand slam-turneringen Australien Open efter att ha besegrat systern Venus i finalen. Sedan dess har stjärnan varit titelslös – tills nu. Under natten till söndagen svensk tid stod amerikanskan som segrare i WTA-turneringen i Auckland efter att ha besegrat Jessica Pegula i två raka set. 

Efter matchen valde Williams att avslöja sin generösa gest. I och med titeln fick hon drygt 400 000 kronor. Hela summan donerar hon till arbetet för att släcka de bränderna som härjar frenetiskt runt om i Australien. 

Får mer pengar för att förlora

– Jag har spelat i Australien i över 20 år. Och det har varit jobbigt att se nyheterna om vad konsekvenserna har blivit på grund av bränderna. Flera miljoner djur dör samtidigt som flera personer förlorar sina hem. Så i början av turneringen beslöt jag mig för att donera matchkläderna från varje match och prispengarna för titeln, sa Williams under sitt segertal. 

Men prispengarna är inte närheten av de pengarna som Serena Williams kommer få i Australien Open – för att förlora i den första omgången. Bara för att kvalificera sig för årets första grand slam tilldelas damspelarna 589 000 kronor (!), vilket uppmärksammas av den profilerade tennisjournalisten Ben Rothenberg som skriver för New York Times. 

Serena Williams har hunnit bli 38 år, men kommer att spela den här säsongen. Totalt har vunnit amerikanskan spelat ihop nästan 900 miljoner kronor under hennes spelarkarriär. 

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1216252095155724288

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.