Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rekordplanerna hotade: ”Vet inte vad som händer”

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Novak Djokovic jagar sin 21:a grand slamtitel totalt. Men det kan bli svårt. 

Djokovic vägrar meddela om han är vaccinerad – och kanske inte kommer att få komma in i Australien till Australien Open. 

– Viruset bryr sig inte om vad din tennis rankning är eller hur många grand slams du har vunnit, säger delstaten Victorias premiärminister enligt CNN.

Den serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic hade planer på att försvara sin titel i Australien Open och slå rekord i grand slamtitlar. Dessa planer kan snabbt gå i kras. 

Den nuvarande världsettan Djokovic ligger på en delad förstaplats för antal grand slamtitlar, tillsammans med Roger Federer och Rafael Nadal. I veckan valde den serbiske tennisstjärnan att inte svara på sin vaccinationsstatus. Han sa att den frågan var för privat. 

– Jag vet inte om jag ska till Australien, jag vet inte vad som händer. För närvarande är situationen inte alls bra, säger Djokovic till Blic.

Enligt CNN tar delstatens premiärminister Daniel Andrews ställning mot att utfärda särskilda tillåtelser för ovaccinerade atleter. Australian Open är planerad att gå av stapeln i Melbourne Park i januari. Delstaten Victoria i Australien kommer inte att göra några undantag.

”Tror inte ovaccinerade kommer att få visum”

– Viruset bryr sig inte om vad din tennis rankning är eller hur många grand slams du har vunnit. Det är helt irrelevant. Du måste vaccinera dig för att hålla dig själv och andra trygga, säger Andrews enligt CNN. 

Djokovic jagar sin tionde singeltitel i Australian Open och 21:a grand slamtitel totalt. Men det tror inte Andrews att myndigheterna kommer att ta hänsyn till. 

– Jag tror inte att ovaccinerade tennisspelare kommer att få visum för att komma in i landet och om de får det så kommer de förmodligen behöva sitta i karantän i några veckor, säger Andrews och fortsätter:

– Jag tror inte att personen som du syftar på (Djokovic) eller någon annan tennisspelare, vi behöver inte individualisera det... eller golfare eller formel 1-förare ens kommer att få visum att ta sig hit. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.