Nina Wennerström, turneringschef Ericsson Open Foto: TOMAS LEPRINCENina Wennerström, turneringschef Ericsson Open Foto: TOMAS LEPRINCE
Nina Wennerström, turneringschef Ericsson Open Foto: TOMAS LEPRINCE
Caroline Wozniacki - affischnamnet i Ericsson Open Foto: HASENKOPF/REX/SHUTTERSTOCK / HASENKOPF/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESCaroline Wozniacki - affischnamnet i Ericsson Open Foto: HASENKOPF/REX/SHUTTERSTOCK / HASENKOPF/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Caroline Wozniacki - affischnamnet i Ericsson Open Foto: HASENKOPF/REX/SHUTTERSTOCK / HASENKOPF/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Maria Sjarapova Foto: MIKE GROLL / APMaria Sjarapova Foto: MIKE GROLL / AP
Maria Sjarapova Foto: MIKE GROLL / AP

Rekordjämnt i Ericsson Open

Publicerad

Ericsson Opens startfält i Båstad är kanske tuffare än någonsin.

Caroline Wozniacki står för stjärnglansen – och där bakom håller startfältet högre nivå än något tidigare år.

– Det känns fantastiskt roligt att vi har lockat så många bra spelare, säger turnerningschefen Nina Wennerström.

Tidigare år har Ericsson Open handlat mycket om Serena Williams eller – som i fjol – Angelique Kerber.

Världsettan mot rubbet.

Det har slutat med succé, som när Serena Williams mötte Johanna Larsson i final 2013. Och det har slutat i platt fall när världsettan har dragit sig ur på grund av en skada.

Till sommaren har turneringen valt en annan strategi och satsat på etablerade toppspelare på WTA-touren. Resultatet har blivit det sportsligt sett tuffaste och jämnaste startfältet någonsin.

”Cutten” för Ericsson Open går vid 76 – det vill säga den sämst rankade spelaren i startfältet har världsranking 76 – och det är ett nytt rekord för turneringen.

– Det är ett riktigt startfält med en stor blandning av olika typer av spelare – etablerade världsnamn och framtida stjärnor. Det ska bli fantastiskt roligt, säger turneringschefen Nina Wennerström.

Wozniacki är stjärnan i Ericsson Open 

Bland förhandsfavoriterna märks Franska Öppna-semifinalisten Timea Bacsinszky och Caroline Wozniacki. Danskan fick sitt genombrott när hon vann sin första seniortitel i Nordea Nordic Light Open i Stockholm (föregångaren till Ericsson Open) som 18-åring och nu är tillbaka i Sverige för första gången på åtta år. 

– Caroline är en tidigare världsetta som har varit en av världens 20 bästa spelare de senaste sju åren. Nu har hon verkligen hittat sin form senaste månaderna. Det känns väldigt roligt att kunna presentera Skandinaviens största stjärna, säger Nina Wennerström. 

Hur har ni resonerat kring att ge till exempel Maria Sjarapova ett wild card?

– Vi har inte fört någon dialog med henne. Det är ett stort tryck på våra wild cards och det är många spelare som har hört av sig under året. Vi kommer att ta de besluten senare, när vi kommer närmare turneringen. Det är klart att man vill ge våra svenska spelare en chans i turneringen men det är stenhård konkurrens.

Utöver Caroline Wozniacki och Timea Bacsinszky kommer även svenskhoppet Johanna Larsson, meriterade Caroline Garcia, hårdslående Sam Stosur och grusspecialiasten Carla Suarez Navarro med flera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag