Rasar nu mot rivalen: ”Förlorat all respekt”

Andy Murray förlorade till slut den dramatiska femsetaren mot Tsitsipas.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Andy Murray klagar hos domaren.
Foto: Eurosport
Stefanos Tsitsipas.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Andy Murray förlorade rysaren mot Stefanos Tsitsipas i US Open. 

Nu rasar britten – och anklagar Tsitsipas för att medvetet tagit för långa pauser. 

– Jag har förlorat all respekt till honom, säger Murray enligt US Today.  

Matchen utvecklades till jättedrama och till sist vann Stefanos Tsitsipas med 3-2 i set, 2-6, 7-6 (9-7), 3-6, 6-3, 6-4. Eftersnacket har handlat om allt annat än själva matchen. 

Andy Murray, som har haft stora skadebekymmer de senaste åren, anklagade Tsitsipas, som är trea på världsrankingen för att medvetet tagit för långa pauser. Innan det femte och helt avgörande set tog Tsitsipas en toalettpaus som varade i hela åtta minuter. Tsitsipas tog även en längre medicinskt paus för att tillåta läkarna att kolla hans fot efter tredje set. 

De långa pausvilorna hjälpte Stefanos Tsitsipas – för därefter kunde han vända och vinna matchen. Andy Murray klagade till domaren flera gånger under matchens men fick inget gehör.

– Det är en stor besvikelse för jag kände att det påverkade matchen stort. Jag säger inte att jag hade vunnit men det är klart att det påverkade. Han vet det. Jag pratade med min tränare innan matchen för vi visste att sånt här kan förekomma. När du spelar en sådan brutal match och det blir hackigt så förlorar du rytmen och det påverkar dig mycket fysiskt. Jag har förlorat all respekt till honom, säger Andy Murray enligt USA Today.  

Tsitsipas: ”Jag följer regler som ATP har”

Det har länge varit ett problem inom sporten att en spelare tar för långa pauser. Detta för att möjliggöra taktiska förändringar som gynnar en i slutändan. Det är fortfarande oklart vad man kan göra åt problemet. Det är inte heller första gången Stefanos Tsitsipas anklagas för att förstöra spelet. För drygt två veckor sedan riktade OS-guldmedaljören Alexander Zverev skarp kritik mot Tsitsipas då han ansåg att Tsitsipas försökte påverka matchbilden genom att ta med sig mobiltelefonen till toaletten för att prata med sin tränare och tillika pappa Apostolos Tsitsipas. 

Den grekiske tennisstjärnan fick bemöta anklagelserna efter matchen och han vill reda ut eventuella missförstånd mellan honom och Andy Murray. 

– Om han är sur på något så borde han säga det till mig. Vi kan reda ut det. Det är inte riktigt min prioritet (att prata med honom). Jag följer regler som ATP har, och för övrigt är allt bra, säger Stefanos Tsitsipas. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.