Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rafael Nadals jätteköp – en yacht för 60 miljoner

Foto: ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Rafael Nadal lade nyss ut sin yacht till salu.  

Nu har tennisstjärnan precis köpt en ny – för drygt 60 miljoner kronor. 

– Jag har alltid varit i nära kontakt med havet, säger Nadal till Expansion.com

Spanjoren Rafael Nadal är en av de bästa tennisspelarna genom tiderna och har vunnit 18 grand slam-titlar samtidigt som han har spelat in runt en miljard kronor i prispengar. Under juni lade Nadal ut sin tidigare yacht till salu för 27 miljoner kronor – tre miljoner mindre än vad han köpte den för 2016. 

Är god för två miljarder

Nadal, som enligt The Sun, är god för två miljarder kronor väntade dock inte länge med att köpa en ny båt. Nu skriver Majorca Daily Bulletin att 33-åringen har köpt en ny yacht för drygt 60 miljoner kronor. Båten produceras av Sunreef Yachts och är det första exemplaret av den speciella modellen och kommer att visas på Cannes Yachting Festival i september. 

33–åringen är uppväxt på Mallorca och berättar att havet alltid har varit en central del av hans liv. 

– Det är hela min värld. Jag har alltid varit i nära kontakt med havet. Jag är från Mallorca, en vacker ö, och har alltid bott nära havet. När jag var liten hade min pappa en liten båt och vi älskade att gå ut på havet och göra alla möjliga aktiviteter. Än i dag älskar jag det här livet. Varje gång jag har möjligheten åker jag hem till Mallorca där jag bara kan koppla från allting en stund, säger Nadal till Expansion.com. 

Högsta komfort

80 Sunreef Power, som modellen kallas, är skapad för långa färder i högsta komfort. Båten kan ta emot upp mot tolv gäster och innehåller all form av lyx, som till exempel en bar på det översta däcket samt ett stort garage för förvaring av jetskis.