Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rafael Nadals ilska mot den serbiska publiken

Nadal, Djokovic och Federer, men har du koll på vilka som kommer att dominera i framtiden?
Foto: JAMES GOURLEY/BPI/SHUTTERSTOCK / JAMES GOURLEY/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MARK EVANS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEVE CHRISTO / AP TT NYHETSBYRÅN

De serbiska fansen hördes rejält på läktarna när finalen mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal spelades i ATP Cup. 

Det störde Rafael Nadal som då visade rejäl irritation – och riktade bland annat en sarkastisk ”tumme upp” mot publiken. 

”Rafael Nadal är rasande över att de serbiska fansen jublar efter varje förstaserve som han missar”, skriver journalisten Sam Phillips, The Sydney Morning Journal.

Novak Djokovic vann årets första möte mot antagonisten Rafael Nadal i den nya nationsturneringen ATP Cup som har spelats på flera orter i Australien. Finalen avgörs i Sydney och spelas mellan Spanien och Serbien i en drabbning bäst av tre matcher. 

Efter att spanjoren Roberto Bautista Agut besegrat Dusan Lajovic var det dags för två giganter att göra upp. Novak Djokovic ställdes mot Rafael Nadal och serben tog tidigt kommandot i matchen och vann det första setet med 6–2. 

Samtidigt som Nadal inte kom upp i någon hög nivå var läktarna fyllda med serbiska fans som frenetiskt hejade på sin landsman, vilket irriterade Nadal. Vid flera tillfällen störde fansen spanjoren mellan hans första och andra serve vilket resulterade i att spanjoren visade rejäl frustration mot publiken – vilket in sin tur ledde till att Nadal gjorde två dubbelfel i samma gem under det andra setet. Även då utbröt jubel från publiken. 

Nadal föll – gjorde ”tumme upp”

Senare under andra set gjorde Nadal en sarkastisk ”tumme upp” mot fansen för att visa sitt missnöje med deras beteende. Han gick även fram till domaren för att diskutera saken, men fick inte gehör. Spanjoren föll även andra set med 6–7. 

– Ärligt talat, publiken var fantastisk men ibland föstår nog inte människor hur det går till i tennis. 

Nu diskuteras Nadals beteende över sociala medier, där vissa tar hans parti – men även visar missnöje. 

”Nadal klagar på den serbiska publiken under ATP Cup. Kan någon snälla påminna honom hur de spanska fansen betedde sig under finalen i Davis Cup som spelades i Madrid förra året”, skriver journalisten på australiska SBS News, Una Butorac. 

”Rafael Nadal är rasande över att de serbiska fansen jublar efter varje förstaserve som han missar”, skriver journalisten Sam Phillips som skriver för The Sydney Morning Journal.

I och med Djokovics vinst var det kvitterat. Finalen avgjordes därmed genom en dubbel som spelades mellan Djokovic/Trocki och Carreno Busta/Lopez. Serberna vann och blev därmed historiskt som den första vinnaren av ATP Cup. 

https://twitter.com/unabutorac/status/1216309288911507458https://twitter.com/livetennis/status/1216307642425053185https://twitter.com/samphillips06/status/1216306467516502016

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.