Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rafael Nadal är skadad – ställer in mot Federer

SKADAD. Rafael Nadal ställer in semifinalen mot Roger Federer.
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
KLAR FÖR FINAL. Det blir final för Roger Federer efter Nadals avhopp.
Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

INDIAN WELLS. Det blev ingen upphaussad semifinal mellan Roger Federer och Rafael Nadal i ATP-turneringen BNP Paribas Open i natt, svensk tid.

Nadal tvingades lämna återbud på grund av en knäskada.

– Klart jag är besviken, men han textade mig i morse att knät inte höll. Man vet aldrig när det är sista gången vi möts, så jag hade sett fram emot dagens match, sa Federer när han klev ut på centercourten för att trösta fansen på plats.

Nu ställs 37-årige Federer under söndagens final mot Dominic Thiem från Österrike i stället, som slog kanadensaren Milos Raonic i lördagens andra semifinal.

För att ge de tusentals i publiken lite kompensation för det uteblivna toppmötet, som skulle varit stjärnornas 39:e match mot varandra, ordnade arrangörerna en kändismatch i dubbel i stället.

Man fick se John McEnroe och Tommy Haas ta sig an Novak Djokovic och Pete Sampras i stället. En match som McEnroe och Haas vann. 

Roger Federer storfavorit

Lite plåstren på såren för tennisfansen på plats blev det, då legendarerna showade på centercourten.

Nadal valde, enligt Federer, att inte riskera resten av säsongen, då han haft problem med sitt knä sedan tidigare och fick ännu ondare under kvartsfinalen i fredags.

– Jag förstår honom, vi är bara i början av året och snart är det dags för grussäsongen. Hade det handlat om hans sista turnering i karriären hade Rafa kanske spelat, men jag hoppas att han snart är tillbaka i de stora turneringarna igen så att vi får mötas flera gånger, sa Federer.

Nu är Roger Federer storfavorit till sin sjätte titel i Indian Wells. Turneringen är en av de största vid sidan av de stora Grand Slam-tävlingarna på touren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.