Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pikar sin mamma efter misslyckade skämtet

Världens största tennisstjärnor är just nu i Melbourne för Australian Open.
Foto: DARREN ENGLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Tennisvärlden har just nu väldigt kul åt stjärnan Andy Murrays pik till sin mamma Judy Murray på Instagram. 

Detta efter ett misslyckat skämt från hennes sida. 

”Jag vill inte att folk ska tro att du är en galen gammal tant”, skriver han. 

Judy Murray, mamma till tennisstjärnan Andy Murray, försökte sig på tisdagen på en ordvits på Instagram.  Det hon ville göra var att stava ”Hello” med mängder av mandariner ackompanjerat av texten: ”Så säger man hej på mandarin” (en hänvisning till språket mandarin). 

Problemet? Hon hade beskurit bilden på ett sätt att det enda man såg var ett gäng mandariner på ett bord. Något som uppmärksammades av Andy Murray, som inte höll tillbak när han pikade sin mor. 

”Hej mamma... du har gjort det igen. Instagram är en visuell plattform så om du lägger upp en bild som inte visar allt du vill visa så funkar det inte. Du kommer få färre likes och folk kommer att avfölja dig (vilket förvisso skulle vara klokt av dem). Det här ser bara ut som ett gäng mandariner på ett bord, jag vill inte att folk ska tro att du är en galen gammal tant. Försök göra bättre ifrån dig, all kärlek från din lille son. PS. Det här är din sista varning innan jag avföljer dig. 

Judy Murray la en liten stund senare upp en mer korrekt bild. 

https://www.instagram.com/p/B7SzwZKA-0o/

Skogsbränderna påverkan på Australian Open

Murrays pikande av sin mor blev omskrivet i hela världen, USA, England och Australien för att nämna ett antal länder. Det var också ett välbehövligt skrattavbrott i tennisvärlden, där problemen med Australian Open annars står i centrum. 

Tävlingen har smygöppnat med kvalspel samtidigt som de allvarliga skogsbränderna i Australien fortsätter att härja. 

På tisdagen spelades det matcher på utomhusbanor samtidigt som boende i Melbourne, där grand slamtävlingen avgörs, uppmanades hålla sig inne. 

Det slutade illa för spelarna. Eugenie Bouchard tvingades lämna sin match på grund av smärtor i bröstet, men kunde fortsätta. Hennes motståndare, Xiadoi You, drabbades av kramper, kunde knappt röra sig och tvingades slå underarmsservar under större delen av tredje set, rapporterar Fox Sports.

Kritisk till att matcher spelas i skogsbränderna

Slovenska Dalila Jakupović vann första set mot schweiziska Stefanie Vögele. Men under andra set föll hon ihop i tårar på banan och tvingades sedan bryta matchen på grund av hostattacker. 

– Det var riktigt hemskt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Jakupović  enligt BBC.

Jakupović uttryckte dessutom hård kritik mot att matcherna spelades trots de uppenbara problemen. 

Vem tar över efter Federer, Nadal, Djokovic och Murray?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.