Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petersons stora succé – är nu bäst i Sverige

Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: (C) JOHAN VALKONEN / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES

Här är Sveriges nya "etta" i tennis.

Rebecca Peterson, 22, lyfter till 95:e plats på världsrankingen efter karriärens största titel.

Svenskan vann finalen i Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, med 6-4, 7-5 mot Dayana Yastremska.

Länge har det varit Johanna Larsson varit Sveriges bästa tennisspelare i såväl singel som dubbel.

Nu har Sveriges "nästa namn" – 22-årige Rebecca Peterson från Järfälla - för första gången tagit klivet om henne.

Rebecca Peterson har spelat starkt hela veckan i Cagnes-Sur-Mer, Frankrike, och inte förlorat ett enda set. I tur och ordning har hon slagit Amandine Hesse (6–0, 6–0), Tamara Korpatsch (6–2, 6–1), Daniela Seguel (6–3, 6–4) samt Ons Jabeur (6–2, 6–3) - allihop rankade topp-200 i världen. 

Rebecca Peterson ny Sverigeetta

Den fina förlustfria sviten höll i sig i finalen där Peterson inte heller släppte ett enda set och slog Dayana Yastremska med 6-4, 7-5. Den 17-åriga ukrainskan hade på vägen till finalen skrällt mot bland andra meriterade Andrea Petkovic efter en timme och 47 minuters spel.   

I och med segern klättrar Peterson 18 platser på världsrankingen till en 95:e plats - och passerar därmed tidigare Sverigeettan Johanna Larsson.

Därmed är 22-åringen för första gången innanför 100-strecket och är i skrivande stund direktkvalificerad till Wimbledon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.