Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peterson utslagen i sextondelsfinalen

Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rebecca Peterson kunde inte rå på kroatiskan Petra Martic i sextondelsfinalen i Wuhans WTA-turnering. Svenskan förlorade en svängig match med 1–2 i set och har därmed spelat färdigt.

Det blev en tung start för Peterson som förlorade första set på mindre än en halvtimme, 0–6. En uppryckning i andra set gav hoppet åter, Peterson vann med 6–3 och skickade matchen till ett avgörande sista set. Där visade dock kroatiskan, rankad 22:a i världen, vilken fin form hon har när hon stormade fram till 6–1-vinst och avancemang till åttondelsfinal.

För Martic väntar vinnaren i mötet mellan ryskan Veronika Kudermetova och schweiziskan Belinda Bencic.

Rebecca Peterson får i stället ladda om inför nya utmaningar. Nyligen tog svenskan sin första WTA-titel i singel när hon vann i Nanchang, innan en skada höll henne borta från turneringen i Kanton veckan därpå. Egentligen misslyckades hon med att kvala in till den stjärntäta turneringen i Wuhan, men ett sent skadeavhopp gjorde att hon fick en gratisplats i sista sekund.