Foto: CHAZ NIELL/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: CHAZ NIELL/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: CHAZ NIELL/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / GREENWOOD/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

"Patetisk, lipar som en bebis"

Publicerad

Marin Čilić grät av smärta under Wimbledon-finalen mot Roger Federer.

Men tv-profilen Piers Morgan kände ingen större sympati för kroaten. 

"Du ska inte lipa som en bebis för att du förlorar. Det är patetiskt", skriver Morgan på Twitter. 

Roger Federer fick en behaglig resa fram till sin åttonde Wimbledon-titel. Det kroatiska hoppet Marin Čilić föll med 3-0 i set (6-3, 6-1, 6-4) – och tårarna rann friskt på underdogen under hela matchen. 

För Čilić blev finalen nämligen en mardröm. Redan i andra set fick han läkarvård för en fotskada och kroaten såg märkbart ledsen ut av detta och gömde sitt ansikte i handduken.

"Skärp dig"

Expertkommentatorn Thomas Enqvist kände bara sympati för Čilić. 

– I sitt livs största match, så otroligt tråkigt, både för honom och finalen, sa Enqvist i Eurosports sändningar.

Lika empatisk var inte Piers Morgan. Tv-profilen, som haft en egen talkshow på CNN och nu är programledare i storsatsningen Good Morning Britain, gick till frontalangrepp mot Čilić – och fick en hel del mothugg. 

"Skärp dig, Čilić. Man kan inte lipa som en bebis för att du förlorar. Det är patetiskt", skriver Morgan. 

"Jag älskar när idrottare visar känslor. Men att gråta när du blir utklassad ser inte bra ut. Och att skylla på ett skrapsår är ännu värre."

"Pinsamt att titta på"

"Riktiga mästare kan ignorera sånt. Bert Trautmann bröt sin nacke i Wimbledon-finalen 1956 och spelade ändå klart."

Många twittrare gick i polemik mot Morgan efter hans sågning. Men denne viftade bort kritiken. 

"Alla tänker på samma sak, men bara jag vågar säga det. Det är pinsamt att titta på."

https://twitter.com/piersmorgan/status/886587763247677440
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag