Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Otroligt lycklig slump att Sverrir är så lik"

Foto: Julie Vrabelova
Foto: Julie Vrabelova

Här är de första bilderna från den kommande storfilmen om Björn Borg.

Och skådespelaren Sverrir Gudnasons porträttlikhet är slående.

– Det är en otroligt lycklig slump att Sverrir är så lik, säger manusförfattaren Ronnie Sandahl enligt Sydsvenskan.

Dramafilmen "Borg" kommer ut 2017 och skildrar framför allt Wimbledon-finalen den 5 juli 1980 mellan Björn Borg och John McEnroe.

Det var den sista i raden av fem Wimbledon som svensken vann. Och den mest legendariska. Borg vann med 1–6, 7–5, 6–3, 6–7, 8–6 i en match som många anser är den bästa genom tiderna.

McEnroe gestaltas av Shia LaBeouf, medan Sverrir Gudnason gör rollen som Björn Borg.

Och Gudnason är, som manusförfattaren Ronnie Sandahl konstaterar, mycket lik den svenske tennisikonen. När Dagens Nyheter besökte inspelningarna beskrev reportern Nicholas Wennö likheten så här: "Det ser ut som han har klonats fram ur stamceller från Björn Borg. Förutom de yttre attributen med pannbandet, hårmanen och skäggstubben har han också lyckats fånga Borgs kroppsspråk; den lite struttiga gångstilen, den intensiva hökblicken och det sneda, karismatiska leendet som han alltid lämnade utanför banan."

 

LÄS MER: Svaret efter John McEnroes angrepp mot filmen

Spelas in i Prag

Filmen spelas till stora delar in i Prag, där tennisarenan Štvanice fyllts med statister.

– Jag upplevde en enorm äkthetskänsla när jag och Shia promenerade från omklädningsrummet ut på det som skulle föreställa Centre court på Wimbledon inför många hundratals statister, säger Sverrir Gudnason i DN-reportaget.

Expressen har tidigare intervjuat Gudnason om sin Borg-roll. Han berättade då att han även mycket tennis för att tennisscenerna ska bli trovärdiga.

– I början hade jag ganska mycket ont i kroppen, men sen kom jag över en tröskel, och sen dess har jag inte haft ont alls. Jag har spelat tennis två timmar om dagen fem dagar i veckan, och tränat med en PT en timme om dagen, så totalt 15 timmar i veckan. Jag har aldrig börjat med en roll så fysiskt förut, säger skådespelaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!