Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

OS-hjälten utreds – efter anklagelserna

Foto: PAUL ZIMMER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PAUL ZIMMER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: CJ GUNTHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Zverevs ex-flickvän, Olga Sjarypova, anklagade OS-guldmedaljören för misshandel. 

Nu startar ATP en utredning. 

”Zverev välkomnar utredningen och hävdar fortsatt sin oskuld”, skriver Massimo Calvelli, vd för ATP i ett uttalande, enligt TT. 

Olga Sjarypova berättade att Alexander Zverev, som vann OS-guld i Tokyo tidigare i år, har misshandlat henne fysiskt och psykiskt. Hon berättade bland annat att han kvävde henne med en kudde tills hon tappade medvetandet. Sjarypova sa även att hon var nära att begå självmord till följd av den brutala misshandeln som hade pågått en längre tid. 

– Jag skrev varje dag till människor att jag inte ville leva. Jag grät hela tiden, sa Olga Sharypova enligt magasinet Slate. 

Tennisstjärnan har hela tiden nekat anklagelserna och på Twitter skrev han:  

”Jag vill bestämt hävda att jag inte har trakasserat Olga och jag vill poängtera att jag följer ATP:s riktlinjer”. 

ATP: ”Hävdar sin oskuld”

Våldet ska ha skett i två olika länder och ATP har kritiserats tidigare för att inte ha en policy gällande våld i nära relationer. Nu meddelar ATP att de har startat en utredning och fördömer samtidigt all form av våld och övergrepp. Man skriver att jobbet för att ta fram en policy har inletts. 

”Vi hoppas att vår utredning ska hjälpa oss fastställa fakta och bestämma lämpliga åtgärder. Vad vi förstått så välkomnar Zverev vår utredning och hävdar sin oskuld”, skriver Massimo Calvelli, vd för ATP i ett uttalande, enligt TT. 

Alexander Zverev är Sverige-aktuell. I början av november deltar den 24-åriga tennisstjärnan i Stockholms Open. SportExpressen har försökt nå arrangören för en kommentar men hittills har ingen återkommit. 

Alexander Zverev har sedan tidigare nekat till samtliga anklagelser. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.