Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orden som skrämde slag på storstjärnan

Foto: RICK RYCROFT / AP
Foto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHELE SANDBERG/ICON SPORTSWIRE / IMAGO IMAGES / ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Mest känd som en gentleman.

Men Roger Federer kan även spela sina tenniskollegor ett spratt.

Rumänskan Alexandra Dulgheru avslöjar nu när Roger Federer skrämde upp Maria Sjarapova – mitt under en match.

Kanske gör Roger Federer, 37, sitt sista år på ATP-touren.

Schweizaren har ännu inte gett något definitivt besked kring sin framtid – och det är fullt möjligt att han fortsätter ytterligare något år.

Oavsett vilket kommer han inte bara bli ihågkommen för sina många grand slam-titlar.

I en intervju med Fanatik, som återges av TennisworldUSA, berättar rumänskan Alexandra Dulgheru om en händelse under Miami Open år 2011.

Dulgheru mötte då Maria Sjarapova samtidigt som Roger Federer väntade i omklädningsrummet på att få spela matchen efteråt.

Federers skämt: ”Alla fick panik”

Mötet mellan Dulgheru och Sjarapova pågick i nästan tre timmar, och vid ett sidbyte i tredje set begärde ryskan in fysion för att behandla en skada.

– Jag kallade in min tränare samtidigt som vi väntade på fysion. Han (fysion) var säkert tio minuter sen, vilket var konstigt, men det tog tydligen tid att komma till arenan, säger Dulgheru.

Efter att spelarna väntat i mer än tio minuter och Sjarapova begärt hjälp för en andra gång, hördes plötsligt ett utrop i högtalarna: ”Fysion är inte tillgänglig”.

– Alla fick panik, alla på hela WTA, säger Dulgheru.

Det hela visade sig vara ett skämt från Roger Federer, som hade fått tag i mikrofonen.

– Roger skämtade med dem. Han är så rolig. Vi trodde att det var turneringschefen som gjorde utropet, men tio minuter senare hörde vi: ”Jag skojade bara - det är Roger här!”, berättar Dulgheru.

Roger Federer vann senast i helgen sin fjärde titel i Miami Open – hans 101:a titel i karriären – mot John Isner. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.