Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS PANORAMICFoto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS PANORAMIC
 Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS PANORAMIC
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: LUKAS COCH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: LUKAS COCH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: LUKAS COCH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Orden om svenskens svek: "Blev ledsen"

Publicerad

Stan Wawrinka kämpade för att komma tillbaka från en svår knäskada. Då bröt svenske tränaren Magnus Norman samarbetet. Något som gjorde stjärnan besviken.

– Det var jobbigt att få beskedet just då, säger Wawrinka.

Den forne världstvåan Norman tränade Stan Wawrinka i fyra år, under en period då schweizarens karriär tog fart och han bland annat vann US Open och Franska mästerskapen.

Men i oktober i fjol bröt Norman samarbetet, för att han inte ville vara borta så mycket från familjen.

"Med två små barn hemma känner jag att det är dags att vara med dem", kommenterade Norman beslutet då.

"Känner mig mer ledsen"

Inför Australian Open, som inleds på måndag, berättar Wawrinka att han blev överraskad av beslutet och kände sig sviken.

– Jag känner mig mer ledsen än arg på honom. Han var inte bara min tränare, utan en vän, till och med mer än en vän.

Schweizaren var på väg tillbaka från en svår knäskada.

– Det var redan ett jobbigt, jobbigt, jobbigt läge för mig att vara borta, gå igenom en operation, och veta att det kommer att ta sex månader att komma tillbaka.

– Då var det extra jobbigt att just då få höra från honom (Norman) att han skulle sluta.

Wawrinka utvecklar sina tankar.

– När man är så pass utsatt vill man samla dem som känner en bäst omkring sig. Man vill ha sitt team och sin familj med sig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag