Nya skrällen: ”Det är som en saga”

Foto: RITCHIE TONGO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RITCHIE TONGO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Greken Stefanos Tsitsipas fortsätter att briljera i Australian Open-tennisen. I kvartsfinalen slog han ut spanjoren Roberto Bautista Agut efter 7–5, 4–6, 6–4 och 7–6.

– Det känns som en saga. Jag lever min dröm just nu, säger en markbart rörd Tsitsipas i segerintervjun.

Tsitsipas, rankad 14:e i världen, är på väg mot semifinal och kan redan räkna hem sin största framgång i en grand slam-tävling.

Efter att han blev proffs 2016 är årets upplaga av Australian Open hans sjunde grand slam som singelspelare, med en åttondefinal i Wimbledon förra året som främsta merit, samma år som han röstades fram till den spelare som gjort störst framsteg på ATP-touren.

Tsitsipas i semifinal - kan möta Nadal

Nu är han en av de fyra bästa herrarna i årets upplaga, efter ytterligare en fyrasetare för den grekiske 20-åringen, som i åttondelsfinalen slog ut tredjerankade Roger Federer.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1087579316030980098

Matchklockan stannade på 3:15 på centercourten i Melbourne Park och det var nära att Bautista Agut lyckades kämpa sig till ett femte och avgörande set, när fjärde set gick till tiebreak.


LÄS MER: Sjarapova sågas: ”Skönhet kan inte rädda henne” 


I semifinalen möter Tsitsipas spanjoren Rafael Nadal som besegrade amerikanen Frances Tiafoe med 6–3, 6–4, 6–2. Nadal har ännu inte tappat ett enda set i årets Melbourne-turnering.

Stefanos Tsitsipas är den yngste herrspelaren som når en grand slam-semifinal sedan Novak Djokovic i US Open 2007.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.