Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya framgången – Leo Borgs sköna milstolpe

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Leo Borg inledde 2021 lovande – nu fortsätter framgångarna. 

Under tisdagen tog 17-åringen sin första ATP-poäng, vilket är en ny milstolpe för tennistalangen. 

17-årige Leo Borg är en av Sveriges största tennistalanger. I början av året vann han en stor internationell tennisturnering och har sedan dess rusat fram på juniorrakningen. 

Under tisdagen tog Borg nästa steg i sin karriär. I futureturneringen i Antalya, Turkiet, vann han den första omgången mot 604-rankade Fermin Tenti, vilket betyder att 17-åringens första ATP-poäng är i hamn. Segersiffrorna skrevs till 7-6, 6-0 efter att svensken vunnit de viktiga poängen i det första setet. 

Borg har under tidigare försök förlorat under den första omgången, men senare under veckan kommer 17-åringen, som blir myndig i helgen, spela den andra omgången i en internationell seniorturnering. Där väntar antingen kazaken Tomofey Skatov (rankad 442) eller en kvalspelare. 

Vill gå sin egen väg

Leo Borg har tidigare under året berättat att han inte vill jämföras med sin pappa och tennislegendaren Björn Borg. 17-åringen vill i stället gå sin egen väg. 

– Jag har en tvåhandsbackhand som min pappa men jag vill hitta min egen stil. Det har aldrig hänt att jag har sökt på honom på Youtube. Jag försöker distansera mig från det. Det har gått som bäst för mig när jag inte tänker på jämförelserna som folk kan göra och jag vill bara gå min egen väg, har Borg sagt enligt canaltenis.com.


Eugenie Bouchard lika känd för sina modelljobb som för sin tennis

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.