Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu kan du investera i Andreas Siljeström

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Joel Marklund

Svenska tennisspelaren Andreas Siljeström ska ta sig tillbaka till världseliten – med hjälp av privata investerare. För 100 kronor kan vem som helst bli delägare i hans elitsatsning.

– Jag blir som en travhäst, även om jag inte vill jämföras med det, skojar Siljeström för SportExpressen.se.

För ett år sedan var svenske dubbelspelaren Andreas Siljeström, 31, rankad 57:a i världen. En bruten fot gjorde att han rasade på rankingen. Nu siktar svensken på att ta sig tillbaka till toppen – med hjälp av privata investerare.

För 100 kronor kan vem som helst bli delägare i Siljeströms satsning, från och med 1 december 2013. Över de tre kommande åren betalar svensken ut 15 procent av sina prispengar till delägarna.

– Det känns spännande. Det är ett nytt koncept, och jag tror aldrig en tennisspelare har gjort det förut. Det blir spännande att se vad man får för respons. Jag har nämnt det för några på klubben hittills och fått positivt bemötande, säger Siljeström till SportExpressen.se.

"Kommer av sig själv"

Under 2013 har Siljeström spelat flera turneringar på challenger-touren, nivån under ATP-touren, för att bygga upp sin ranking.

– Jag är övertygad om att jag kan ta mig tillbaka till ATP-touren. Det handlar bara om att hålla sig skadefri och träna på målmedvetet och hitt en bra partner, så kommer det av sig själv, säger han.

Du har ingen fast partner just nu?

– Just nu kommer jag fortsätta på det spåret. Jag skulle gärna hitta en partner som spelar en liknande tennis. Antingen som spelar kraftfullt eller en som är stadig på allting. Det är svårt att hitta rätt, men när man väl gör det så kan man verkligen ta steget till nästa nivå.

Folk ska investera pengar i dig. Hur vill du sälja in det här?

– Först och främst är jag en bra kille. Sedan finns det chans till en ganska bra avkastning. Plus att det är kul att ha någon att följa. Det är väldigt lätt att följa via mobilen, och även på hemmaplan i Sverige ställer jag upp i flera turneringar.

Det blir lite som att ha en travhäst tillsammans?

– Jag är med på liknelsen. Jag blir som en travhäst, även om jag inte vill jämföras med det. Men det är ju på samma sätt (skratt).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.