Novak Djokovic ställs mot överraskningen

Novak Djokovic
Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Kei Nishikori
Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN

Det blev som läkaren önskade – att tennisens världsetta Novak Djokovic inte skulle spela någon lång match i kvartsfinalen i Australian Open.

Redan efter 51 minuter bröt motståndaren Kei Nishikori med en lårskada.

31-årige Djokovic var utmattad efter den tuffa fyrasetsmatchen mot Daniil Medvedev i måndags i Melbourne och läkaren hoppades att Djokovic inte skulle behöva tillbringa allt för lång tid på banan i kvartsfinalen.

Japanen Kei Nishikoris läkare hade kanske hoppats på ett liknande scenario eftersom Nishikori spelat tre femsetare i Melbourne och drygt fem timmar i måndagens åttondelsfinal.

Nu blev matchen kort på grund av en skada. Nishikori fick problem redan tidigt i första set och efter 1–6 i första set tog japanen ett avbrott för att få låret omlindat.

Efter 1–4 i det andra gav han upp.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt som tar lång tid. Jag önskar honom snabb återhämtning, säger Djokovic i segerintervjun på banan.

Den serbiska världsettan ställs nu mot överraskningen Lucas Pouille i semifinalen. Pouille hade inför årets Australian Open aldrig vunnit en match i grand slam-turneringen i Melbourne. Nu har han vunnit fem.

Nadal mot Tsitsipas

I kvartsfinalen vann den 28-seedade fransmannen överraskande över den 16-seedade kanadensaren Milos Raonic med 7–6, 6–3, 6–7, 6–4 och är klar för sin första grand slam-semifinal.

– Jag lyckades vara fokuserad och hålla mig till matchplanen, säger Pouille i segerintervjun på planen.

I den andra semifinalen möter spanska stjärnan Rafael Nadal greken Stefanos Tsitsipas.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.