Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Novak Djokovic: Jag ångrar ingenting

Novak Djokovic.
Foto: KAMRAN JEBREILI / AP TT NYHETSBYRÅN

Tennisstjärnan Novak Djokovic har förlorat sin förstaplats på världsrankningen efter Indian Wells, en turnering han missade för att han är ovaccinerad. 

Nu talar han ut om det i en intervju med CNN. 

Novak Djokovic missade Indian Wells och missar pågående Miami Open. Den serbiske världsstjärnan får inte resa in i landet på grund av att han inte vaccinerat sig mot covid-19. Han försökte få dispens för att komma in i landet men fick avslag.

I samband med att han missade Indian Wells förlorade han förstaplatsen på världsrankningen till 19-årige Carlos Alcaraz. I en intervju med CNN säger han att han inte ångrar någonting.

– Jag har lärt mig genom livet att ånger bara håller dig tillbaka och får dig att leva i det förflutna, och det vill jag inte göra. Jag vill leva i nuet och på samma gång fokusera på framtiden. 

– Så jag gratulerar Alcaraz, han förtjänar att komma tillbaka till förstaplatsen. 

Novak Djokovic: ”Hoppas att det ändras”

Djokovic säger att det är synd att han missar både Indian Wells och Miami Open eftersom han gillar båda turneringarna, men på samma gång visste han att det fanns en risk att det inte skulle gå. 

– Jag hoppas att detta kommer att ändras inför US Open.

Nu är siktet på att kunna åka till New York senare i år. I samma intervju berättar han att Grand Slam-turneringarna är vad som betyder mest för honom och han hoppas därför på att kunna återförenas med publiken i New York. 

– Jag vill verkligen vara med och spela där. Även om jag förlorade finalen 2021 mot Daniil Medvedev hade jag en fantastisk tid med publiken i New York. Jag har haft turen att vinna turneringen tre gånger och spela många finaler, och även om jag förlorade den matchen fick jag ta emot mycket kärlek och uppskattning. 

Djokovic tog sin 22:a Grand Slam-titel i Australian Open tidigare i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.