Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norska attacken: ”Vi är bättre än Sverige”

Foto: Bildbyrån / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: Bildbyrån / GEPA PICTURES
Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Norges bästa tennisspelare Casper Ruud spelar Swedish Open i sommar. 

Nu höjer norrmannen tempen inför tävlingen – genom att skicka en passning till Sverige. 

– Det är inte många gånger Norge har varit bättre än Sverige, men just nu tror jag att vi är det, säger 20-åringen till Tennis-Norge

Casper Ruud har haft ett bra år på ATP-touren och med en semifinal i Brasil Open som bästa resultat har norrmannen som nu uppnått sin bästa rankning då han för den första gången är rankad bland de 60 bästa i världen. 

Därmed är han den bästa nordiska spelaren på herrsidan, och det låter han inte vara osagt. 

– Det är kul att vara en norsk tennisspelare nu om man jämför med Sverige. Det är inte många gånger vi har varit bättre än Sverige i tennis, men just nu måste vi få lov att säga att vi är det, säger Ruud till Tennis-Norge.  

20-åringen måste dock känna sig jagad. De svenska bröderna Elias och Mikael Ymer ligger precis utanför de 100 bästa i världen och under Swedish Open i sommar kan de ställas mot varandra. 

Konkurrens av Ymer-bröderna

– Jag tycker det är kul att spela i Båstad och att de (tävlingen) vill göra en grej av det. Kanske tycker svenskarna att det är kul att en norrman börjar klättra på rankningen. 

Ruud spelade Swedish Open även förra året. Då fick han ett wildcard och besegrade bland annat den tidigare toppspelaren David Ferrer innan han föll mot fransmannen Richard Gasquet i kvartsfinalen. 

– Förhoppnings kommer det flera norrmän till Båstad och stöttar mig. 

ATP-turnerningen i Båstad spelas i mitten av juli och sedan innan är det klart att Elias Ymer och Mikael Ymer får varsitt wildcard. Den tredje friplatsen har tilldelats spanjoren Alexandro Davidovich Fokina som har en svensk pappa.