Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nick Kyrgios stöttar Mikael Ymer efter raseriutbrottet

Mikael Ymer fick ett rejält raseriutbrott.
Nick Kyrgios försvarar svensken.
Foto: DUBREUIL CORINNE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Mikael Ymer blev diskad efter att ha slagit sönder domarstolen. 

Nu stöttas svensken av skandalstjärnan Nick Kyrgios. 

”Typiskt domaren att inte göra sitt jobb”, skriver han på Instagram. 

Det var i onsdags Mikael Ymer blev diskad från andra omgången i Lyon. Svensken fick ett raseriutbrott efter att domaren vägrat kliva ned från domarstolen och kolla ett bollmärke. 

Då tappade Ymer humöret fullständigt och slog sitt racket vid upprepade tillfällen på domarstolen som havererade och gick sönder. 

– Jag har aldrig varit med om att en domare inte vill titta på ett märke. Varför kommer du inte ner och kollar?, dundrade Ymer.

Sverigeettan blev diskad efter sin aktion, och lämnade arenan i Lyon utbuad av hemmapubliken. 

Kyrgios försvarar Ymer

Ymer kommer straffas för sitt utbrott, menar tennisjournalisten Ben Rothenberg. 

”En mycket snabb diskvalificering i Lyon för Mikael Ymer som argt slog domarstolen med sin racket. Ett efterföljande straff kommer att fastställas”, skriver han på Twitter. 

Reaktionerna efter händelsen har mestadels varit negativa och kritiserat Ymers agerande. Men det finns de som stöttar Ymer, bland annat skandalstjärnan Nick Kyrgios. 

”Typiskt domaren att inte göra sitt jobb korrekt. Allt han var tvungen att göra var att kolla märket.”, skriver han som ett svar på Instagram. 

Tidigare står det klart att förra årets Wimbledon-finalist Kyrgios inte kommer till spel i Franska öppna efter en fotskada. 

Grace, 11, vill bli bäst i världen: ”Man måste ha ett slutmål”

Grace, 11, vill bli bäst i världen: "Man måste ha ett slutmål"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.