Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nick Kyrgios ber om ursäkt till bollpojken – efter sitt utbrott

Förvirringen när domaren bryter – mitt i poängen: ”Stopp, stopp”
Foto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nick Kyrgios föll mot Rafael Nadal. 

Då var nära att skada en bollpojke med sitt rack. 

Nu ber han om ursäkt för sitt utbrott. 

”Det var helt och hållet en olyckshändelse”, skriver han på Instagram. 

132-rankade Nick Kyrgios föll mot Rafael Nadal i kvartsfinalen av turneringen Indian Wells  Open i Kalifornien natten till fredagen. 

Då tog frustrationen överhanden och den 26-årige australiensaren kastade sitt tennisrack i marken varpå racket studsade i marken, tog en ovanlig bana och var på väg att träffa en av bollpojkarna. 

Efter matchen fick Kyrgios frågor om händelsen från journalisterna på plats. 

– Vad vill ni att jag ska säga. Var det min avsikt? Nej, säger han och fortätter:

– Jag är mänsklig och saker som detta händer. Det är uppenbart att det var en olycklig studs. Jag tror att om jag gör om det en miljon gånger så kommer det inte att bli så här, säger han enligt Yahoo Sport. 

Bollpojkens svar 

I ett inlägg på Instagram ber han också om ursäkt till bollpojken. 

”Jag vill be om ursäkt till bollpojken för det som hände i slutet av matchen. Det var helt och hållet en olyckshändelse och jag var frustrerad”, skriver han. 

”Mitt rack fick en galen studs och det var aldrig min avsikt. Om någon vet vem bollpojken är, skicka ett meddelande till mig så skickar jag ett rack till honom. Jag är glad över att han är okej”.

Senare visar han också upp en sms-konversation med bollpojken där han framför sin ursäkt varpå bollpojken svarar:

”Hej tack för att du hör av dig. Jag mår bara fint och skulle älska att få ett rack. Självklart accepterar jag din ursäkt. Jag kommer att vara tillbaka vid banan imorgon”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.