Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Når otrolig pengasiffra – blir fjärde i världen

38 år gammal siktar Roger Federer på ännu ett OS.
Foto: LI PENG / IMAGO/XINHUA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Roger Federer rapporteras bli den första tennisstjärnan någonsin som blir dollarmiljardär, skriver Tennis.com.  

Schweizarens blir därmed en del av en exklusiv skara idrottsmän. 

Tennisstjärnan Roger Federer har vunnit 20 grand slam-titlar under sin enastående karriär och är därmed världens bästa tennisspelare genom tiderna. Under sin karriär har schweizaren även lyckats tjäna enorma summor pengar. 

Tennis.com skriver att han Federer redan har tjänat 902 miljoner dollar (8,5 miljarder kronor) i sin karriär genom prispengar och samarbeten med sponsorer. Sajten skriver att tennisstjärnan kommer få ytterligare 200 miljoner dollar från sponsringskontrakt under 2020. Han har bland annat avtal med märken som Rolex, Uniqlo, Credit Suisse och Mercedes Benz.

Tjänar en miljard kronor årligen

38-åringen har totalt spelat in 1,2 miljarder kronor i prispengar från singel- och dubbelpengar genom ATP-turneringar och grand slams, medan han även drar in stora summor pengar genom uppvisningsmatcher. 

Affärstidningen Forbes har skrivit att Federers årliga inkomst har nått ett rekordhögt värde på drygt 990 miljoner kronor, trots att han inte längre är på toppen av sin karriär. 

Federers växande förmögenhet innebär att han kommer bli en del av den exklusiva skaran tillsammans med Tiger Woods, Michael Jordan och Floyd Mayweather som är tidernas rikaste idrottare. 38-åringen blir därmed den fjärde idrottsmannen som blir dollarmiljardär, om allt går som det ska under 2020. 

Vad kommer efter Federer? Här är 10 spelare som du ska hålla koll på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.