Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nadals makalösa facit – körde över Djokovic

Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fullständigt dominant. 

Rafael Nadal besegrade Novak Djokovic med tre raka set i finalen av Franska Öppna och säkrade därmed sin 20:e grand slam-titel. 

– För mig, att vinna här, är något jag inte hade kunnat föreställa mig, säger Rafael Nadal. 

För den 54:e gången drabbades två av tennisens allra största samman. Den här gången i finalen av Franska Öppna på Court Philippe Chatrier i Paris. 

Rafael Nadal har vunnit turneringen hela tolv gånger – Novak Djokovic en gång. Allt hade dukats upp för ett jättemöte mellan världsettan och världstvåan. 

Blev en rysare

Nadal rivstartade första set och hade fullt kontroll. Faktum är att det aldrig blev spännande och spanjoren vann med förkrossande 6-0. 

Andra set började precis som den tidigare. Övertag Nadal men Djokovic spelade upp sig en aning – men lyckades aldrig störa ”Gruskungen” som även vann andra set med 6-2. 

Tredje set blev en lång rysare. Djokovic tog en 4-3-ledning men Nadal svarade genom att utjämna matchen. Till slut vann spanjoren med 7-5 och säkrade därmed sin 13:e titel i Franska Öppna, och sin 20:e grand slam-titel. Roger Federer har även han 20 grand slam-titlar. 

”Har varit tuffa förutsättningar”

Gruskungen förbättrar i och med titeln sitt makalösa facit på de röda banorna. Nu har han vunnit 100 av totalt 102 matcher. Han har endast förlorat två gånger, en gång mot Robin Söderling 2009, och en gång mot Novak Djokovic 2015. 

– Det har varit ett par jättefina veckor för mig. Jag vill säga tack till alla som har gjort det möjligt att tävla i år. Det har inte varit lätt med tanke på hur omvärlden ser ut. Jag känner allas support, även ni som inte kunde vara här. För mig, att vinna här, är något jag inte hade kunnat föreställa mig. Jag är väldigt glad, säger Rafael Nadal i segerintervjun och fortsätter: 

– Det har varit tuffa förutsättningar. Nu kan vi inte fira tillsammans så som vi brukade göra. Men tack för att ni står bakom mig. Jag hoppas att, när vi kommer tillbaka hit nästa år, så kommer det vara fullsatt. Håll ut och ta hand om er. 

Rafael Nadal i Grand slam-turneringar:

13 titlar i Franska Öppna, Fyra U.S Open, två Wimbledon och en Australian Open. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.