Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nadals galna lyxjakt – kostade 60 miljoner

Rafael Nadal träffade en bollflicka i ansiktet under en match i Australian Open. Men det hela slutade bra.
Nadals nya lyxjakt.Foto: Sunreef Yachts
Rafa Nadal.Foto: BRUNO BEBERT / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN
Foto: Sunreef Yachts
Foto: Sunreef Yachts

Tennisstjärnan Rafael Nadal lade under förra sommaren ut sin yacht till salu och beställde samtidigt en ny – för totalt 60 miljoner kronor. 

Nu är den spektakulära lyxyachten färdig och har leverats till spanjoren. 

”Mitt team i Gdańsk gjorde allt för att skapa den yacht som Rafa och hans fru Maria drömde om”, säger grundaren av tillverkaren Sunreef Yachts, Francis Lapp. 

Spanjoren Rafael Nadal är en av de bästa tennisspelarna genom tiderna och har vunnit 19 grand slam-titlar samtidigt som han har spelat in runt en miljard kronor i prispengar. Under juni lade Nadal ut sin tidigare yacht till salu för 27 miljoner kronor – tre miljoner mindre än vad han köpte den för 2016. 

Nadal, som enligt The Sun, är god för två miljarder kronor väntade dock inte länge med att köpa en ny båt. Spanjoren beställde båten från Sunreef Yacht och fick betala totalt 60 miljoner kronor för sin lyxyacht, enligt Majorca Daily Bulletin. Nu är båten klar och levererades till tennistjärnans hem på Mallorca när han fyllde 34 år, skriver TMZ sports. 

Yachten är något utöver det vanliga och innehåller bland annat en utvikbar balkong och fyra gästrum. Båten är totalt 24 meter lång och rymmer nästan 360 kvadratmeter. 

”Havet är hela min värld”

”Detta är en oförglömlig händelse för vårt varv att överlämna båten till en så fantastisk person och idrottare som Rafael Nadal,” säger grundaren av Sunreef Yachts, Francis Lapp, enligt superyachttimes och fortsätter: 

”Mitt team i Gdańsk gjorde allt för att skapa den yacht som Rafa och hans fru Maria drömde om. Jag är övertygad om att de kommer att ha det bra med sina vänner och familj ombord. ”

33–åringen är uppväxt på Mallorca och har tidigare berättat att havet är en viktig del av hans liv. 

– Det är hela min värld. Jag har alltid varit i nära kontakt med havet. Jag är från Mallorca, en vacker ö, och har alltid bott nära havet. När jag var liten hade min pappa en liten båt och vi älskade att gå ut på havet och göra alla möjliga aktiviteter. Än i dag älskar jag det här livet. Varje gång jag har möjligheten åker jag hem till Mallorca där jag bara kan koppla från allting en stund, säger Nadal till Expansion.com

 

Tennisstjärnorna Rafael Nadal och Roger Federer skänkte gemensamt över en miljon kronor till stöd för de drabbade av bränderna i Australien i början av året.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.