Foto: Clive Rose
 Foto: Clive Rose

Nadal gör comeback - spelar turnering i Chile

Publicerad

I förrgår dopinganklagad – i dag meddelar han sin comeback. Rafael Nadal spelar tennis igen i Vina del Mar den 4 februari.

Hans frånvaro från touren har skapat spekulationer, i alla fall enligt belgiska tennisspelaren Christophe Rochus, som gick till angrepp i tidningen La Libre.

– Vad gäller Nadal, rykten är rykten, men hur kan man vara så fantastisk på Roland Garros för att en månad senare inte kunna spela alls? Det är såna saker som låter misstänkt men vi saknar bevis och det smärtar allra mest.

Inte spelat sedan Wimbledon

I dag kom nyheten att spanjoren gör comeback den 4 februari i Vina del Mar, Chile.

Nadal har inte spelat en tävlingsmatch sedan han åkte ut i andra rundan i Wimbledon 28 juni i fjol. Comebacken var planerad till ATP-turneringen i Doha, Qatar, i december. Ett magvirus stoppade honom då och höll honom även borta från spel i Australien Open.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag