Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Murray: ”Nivån av sexism är overklig”

Foto: JED LEICESTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: CHRISTOPHE ENA / AP TT NYHETSBYRÅN

Den franske dj:n Martin Solveigs "twerk"-fråga till Ballon d'Or-vinnaren Ada Hegerberg har fått stark kritik från flera olika håll.

"Ännu ett exempel på den bisarra sexism som fortfarande existerar inom sporten", skriver tennisstjärnan Andy Murray på Instagram.

Norska anfallaren Ada Hegerberg blev historisk då hon som första kvinnliga fotbollsspelare fick motta Ballon d'Or. Men prisutdelningen i går kväll fick en oväntad vändning då en av galans värdar, den franske dj:n Martin Solveig, frågade om hon kunde "twerka".

Ada Hegerberg, som med sitt Lyon vann både Champions League och franska ligan tidigare i år, såg generad ut och svarade "nej".

Solveig fick omgående massiv kritik på sociala medier. Inte minst från den brittiske tennisstjärnan Andy Murray.

"Ännu ett exempel på den bisarra sexism som fortfarande existerar inom sporten, skriver Murray på Instagram.

Hegerberg: ”Han var väldigt ledsen”

I ett ytterligare inlägg fortsätter han:

"Vilka frågor fick Mbappé (Kylian, årets unga spelare) och Modric (Luka, herrvinnare)? Jag gissar på att det handlade om fotboll. Och till alla som tänker att folk överreagerar och att det bara var ett skämt... Det var det inte. Jag har varit involverad i sport i hela mitt liv och nivån av sexism är overklig".

Ada Hegerberg själv säger till BBC att hon där och då inte tänkte på Solveigs fråga som sexuella trakasserier.

– Han (Solveig) kom till mig efteråt och var väldigt ledsen för att det blev som det blev, säger Hegerberg.

Arsenalspelaren Louise Quinn reagerar också.

– Det visar bara att folk bara kommer med sådana här frågor eller kommentarer utan att tänka sig för och det måste förändras, säger Quinn till Reuters.

– Damfotbollen gör enorma framsteg och frågor och kommentarer som denna stjäl fokus från det. I stället för att uppmärksamma en världsspelare för hennes talang handlar det om Solveigs fråga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.