Foto: Mark Baker
 Foto: Mark Baker

Murray föll i tårar - fick tröst av Federer

Publicerad
Uppdaterad
Andy Murray förlorade mot världens bästa tennisspelare, Roger Federer.
Då hade han svårt att hålla tillbaka tårarna i sitt känslofyllda tal.
- Jag kan gråta som Roger, men det är synd att jag inte att spela lika bra som han, sa Murrey efter matchen.
Rogerer Federar imponerade i de två första seten av finalen mot skotten Andy Murray. Den schweiziska megastjärnan vann de två första seten med stabila 6–3, 6–4. Men det tredje setet blev jämnare. Andy Murray tog ledningen med 5-2, men då tog Federer sig samman och setet gick till tiebreak, som blev en riktig rysare. Federer lyckades till slut vinna tiebreak med 13-11. Vinsten innebar Federers 16:e grand slam-titel.

Föll i gråt

Efter matchen höll Andy Murray ett känslosamt tal.
- Jag har älskat varje minut av den här turneringen. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka och vinna någon gång, sa Murray.
Då brast det för tennisspelaren som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
- Jag kan gråta som Roger, men men det är synd att jag inte att spela lika bra som han, sa Murray och fick kraftiga applåder. 

Hyllad av Federer

Därefter hade han svårt att få fram något mer.
- Jag är klar, ledsen, sa han.
Därefter var det dags för Federer att ta emot sitt pris. Då passade han på att skicka några tröstande ord till sin konkurrent.
- Andy, du har gjort en fantastisk turnering. Och du är tillräckligt bra för att vinna en grand slam-titel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag