Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nadal missar OS och Wimbledon

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rafael Nadal missar båda Wimbledon och OS i Tokyo. 

Det meddelar tennisstjärnan på Twitter. 

Det är inte ett lätt beslut, men jag måste lyssna på min kropp”, skriver spanjoren. 

Rafael Nadal åkte ut i tuff semifinal mot Novak Djokovic under Franska öppna. Nu meddelar spanjoren att han missar både Wimbledon och OS i Tokyo. 

”Jag har bestämt mig för att inte delta i varken Wimbledon eller OS i sommar. Det är inte ett lätt beslut, men efter att ha lyssnat på min kropp och diskuterat med mitt team förstår jag att detta är rätt beslut”, skriver Nadal på Twitter.

Nadal vann guldet 2008

Jag vill skicka ett speciellt meddelande till mina fans runtom i världen, speciellt de i Storbritannien och i synnerhet Japan” 

Rafael Nadal har vunnit två Wimbledontitlar. Under 2008 bärgade han OS-guldet i Peking. För fem år sedan vann han dubbelturneringen i Rio de Janiero tillsammans med Marc Flores. 

De olympiska spelen har alltid betytt mycket för mig. Jag fick möjligheten att spela tre OS och även äran att vara flaggbärare för mitt land.

Rafael Nadal är rankad trea i världen efter Novak Djokovic och Daniil Medvedev. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.