Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar Australian Open – efter mardrömsbeskedet

Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Robert Lindstedt hade tänkt spela sitt 16:e Australien Open i tennis nästa månad.

Men den 43-årige dubbelspecialisten kommer att missa turneringen eftersom hans adept testats positivt för covid-19, skriver Helsingborgs Dagblad.

Lindstedt verkar inte själv ha smittats. Men Denis Kudla, den 114:e-rankade amerikanen som svensken tränar vid sidan av sin egen karriär, testades positivt i samband med en kvalturnering till Australian Open, i Qatars huvudstad Doha.

– Vi testades innan vi flög hit, båda var negativa. Vi testades när vi kom till flygplatsen och båda var negativa. Sen testades vi efter två–tre dagar när vi kommit till hotellet. Då var jag negativ och han var alltså positiv, säger Lindstedt till HD.

Båda har isolerats och Robert Lindstedt har därför ingen möjlighet att få spela Australian Open, som han vann i par med Lukasz Kubot 2014. Svensken är rankad 87:a i dubbel och egentligen strax utanför startfältet, men han räknade med att Kudla skulle ge honom en genväg in i grand slam-turneringen.

”Hade varit roligt”

– Jag var tyvärr två platser utanför cutten. I normala fall är det rätt så lugnt för någon blir alltid skadad och så. Men du får inte lov att resa ner till Melbourne om du inte är i huvudtävlingen i dubbel. Min chans var att Denis skulle kvala in för då åker jag dit som hans coach och när jag väl är där kan de inte neka en plats, säger Robert Lindstedt.

– Det hade varit så roligt att spela Australian igen som betytt så mycket för mig. Det här svider.

Lindstedt har varvat ner sin tennissatsning, men vill köra på till november i år, då han hoppas få spela Davis Cup för Sverige.

Australian Open i Melbourne inleds den 8 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.