Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min son hoppas att jag förlorar tidigt...”

Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT / AP
Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT / AP

Kim Clijsters får en tuff comeback efter sju års bortavaro från proffstennisen.

Hon ställs mot Australian Open-finalisten Garbiñe Muguruza i första omgången i WTA-turneringen i Dubai.

För delar av familjen gör det inget om hon förlorar sin första match i början av veckan, säger den nu 36-åriga belgiska trebarnsmamman.

– Min son Jack hoppas att jag förlorar tidigt så att jag kommer hem snabbare, säger Clijsters.

Egentligen skulle Clijsters möta Kiki Bertens, men nederländskan drog sig ur Dubai-turneringen efter att ha gått till final i S:t Petersburg den här veckan.

Gör sin andra comeback

Clijsters lade av första gången 2007 men återvände sedan två år senare efter att ha fött sitt första barn Jada. Mellan 2009 och 2012 var Clijsters världsetta under en period och tog tre grand slam-titlar. Efter att hon slutat 2012 fick hon ytterligare två barn, Jack och Blake.

Hon hade tänkt göra comeback redan till Australian Open i januari, men en knäskadade satte stopp för det.

”Det har varit några hinder på vägen men nu ser jag fram emot att återvända till matcharenorna”, skriver hon på Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.