Foto: Patrik C ÖsterbergFoto: Patrik C Österberg
 Foto: Patrik C Österberg
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Mikael Ymers bakslag - SOK drar in sitt stöd

Publicerad

Tennistalangen Mikael Ymer, 17, stängs av från SOK:s topp- och talangprogram, skriver Svenska Dagbladet.

Bakom beslutet ligger bland annat "dålig inställning".

– Jag har inte så mycket att säga om det, säger Ymer till tidningen.

Mikael Ymer är ett av Sveriges största tennishopp.

17-åringen, lillebror till Sverige-ettan Elias Ymer, tog bland annat EM-guld för 18-åringar i fjol.

Men nu stängs supertalangen av från Sveriges olympiska kommittés (SOK) topp- och talangprogram.

Ymer har inte utfört tillräckliga fystester, och har dessutom visat dålig inställning enligt SOK.

– För att ha tillgång till SOK:s stöd ska fystester och medicinska tester genomföras, säger SOK:s sportchef Glenn Östh till Svenska Dagbladet.

"Det hade kanske räckt med en skarp varning"

17-åringen var kallad till fystester för en månad sedan men valde att stå över vissa övningar eftersom han drogs med en höftskada. Teamet kring Ymer insåg då inte att det skulle leda till att stödet drogs in.

Vad den "dåliga inställningen" handlar om mer specifikt vill vare sig Ymer eller SOK gå in på.

– Om man anser att det Micke gjorde inte passade hade det kanske räckt med en skarp varning, att man förklarat att det måste bli skärpning om inte stödet ska kapas, säger Ymers coach Johan Hedsberg.

Mikael Ymer själv är fåordig när det gäller avstängningen.

– Jag har inte så mycket att säga om det. Nu försöker jag bara fokusera på mitt och så hoppas jag att komma med där snart igen, säger han till Svenska Dagbladet.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag