Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

McEnroe hyllar Leo Borg: ”Jag har hört en hel del”

John McEnroe.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Leo Borg.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Borg är tillbaka i Wimbledon.

39 år efter att Björn besegrade John McEnroe och tog hem sin femte raka titel.

Men nu är det sonen Leo, 16, som ska spela.

– Jag är säker på att det är en hel del tankar som kommer fara genom hans pappas huvud, säger McEnroe till SportExpressen.

Han vann JSM-guld i våras.

Nu är Leo Borg, 16, redo för större utmaningar.

Förra veckan kunde SportExpressen avslöja att den svenske talangen belönats med ett wildcard till Wimbledons juniorturnering. Något som sen bekräftades av pappa Björn.

– Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, sa Björn Borg till Aftonbladet. 

Den svenske tennisikonen vann under sin makalösa karriär fem raka grand slam-titlar i Wimbledon. Den sista efter att ha besegrat sin ärkerival John McEnroe i finalen.

Året efter var det dock ombytta roller då John McEnroe vann och bröt Borgs svit. Nu är McEnroe tillbaka i Wimbledon, den här gången som expertkommentator i Eurosports sändningar.

John McEnroe hyllar Leo Borg

Och visst har han koll på Leo Borg.

– Det är klart att jag har hört en hel del om honom, en hel del bra saker. Men jag har inte sett honom spela på ett tag. Jag har förstått att han har utvecklats mycket, säger Eurosport-experten McEnroe.

– Med tanke på förväntningarna så känns det som att han har hanterat det ganska bra. 

Hur tror du Björn kommer känna?

– Jag är säker på att det kommer vara en hel del minnen och tankar som far genom Björns huvud under turneringen. Och i Leos också.

I seniortävlingen är världsettan Novak Djokovic, som vann turneringen förra året, den givne favoriten.

Tror på Novak Djokovic i Wimbledon

John McEnroe höjer dock ett varningens finger för att det är långt ifrån självklart att serben återigen tar hem titeln.

– Det är klart... det vore väldigt överraskande om någon av de tre topprankade spelarna (Djokovic, Nadal och Federer) inte vinner. Jag tycker dock att Novak är den uppenbara favoriten, säger han.

På damsidan är Serena Williams tillbaka - ett år efter finalförlusten mot tyskan Angelique Kerber. Amerikanskan har makalösa sju Wimbledon-titlar på meritlistan och frågan är om hon ska kunna ta hem en åttonde.

– Serena är verkligen oberäknelig. Varje gång hon kliver ut på banan har hon chansen, speciellt i Wimbledon där underlaget passar henne bra. Där kan hon döda bollarna snabbt. Men hon måste prestera bättre än vad hon gjorde i Frankrike senast, för det ser ut som att hon kommer få möta både Kerber och Ashleigh Barty på vägen till finalen, säger John McEnroe.

 

Wimbledon sänds på Kanal 9, Final i Kanal 5 och på Eurosport Player.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.