Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mats Wilander säljer sitt drömhus för 42 miljoner

Mats Wilander Foto: GEPA PICTURES/ MATTHIAS HAUER / GEPA BILDBYRÅN
Huset. Foto: Engel & Völkers
Foto: Engel & Völkers
Foto: Engel & Völkers
Foto: Engel & Völkers
Foto: Engel & Völkers
Foto: Engel & Völkers
1 / 8

Mats Wilander säljer sitt amerikanska drömhus. 

Det nästan 1000 kvadratmeter stora huset ligger utanför vinterresorten Sun Valley och kan bli ditt för 42 miljoner kronor. 

1999 lät Mats Wilander bygga sin stora lyxransch strax utanför den amerikanska vintersportorten Sun Valley i Idaho. Huset är närmare 1000 kvadratmeter stort och är utrustat med allt man kan tänka sig - och lite mer därtill. 

Totalt består huset av sju sovrum, åtta badrum. Det har tre eldstäder och tomten är hisnande 300 000 kvadratmeter stor. Huset omgärdas av vackra berg. Därtill är huset utrsutat med - bland annat - en pool, en vinkällare, en bastu, en skridskobana och ett musikrum. 

Kostnaden på huset är enligt SvD Näringsliv 42 miljoner kronor. 

Allt man kan önska alltså? Det kan man tro, men Wilander vill inte ha kvar det. 

 

Mats Wilander rear ut drömhuset

Redan 2005 försökte det svenska tennisesset sälja kåken. Först la han ut det på marknaden till en kostnad av 78 miljoner kronor, men det drog inget intresse. Så 2009 sänkte han priset med fem miljoner kronor. 

– Jag har försökt sälja huset i fyra år, men vi visste att det skulle ta lite tid. Det är jättesvårt att sälja ett hus med en prislapp på över 5 miljoner dollar, sa Mats Wilander till Aftonbladet 2009. 

Han menade att prislappen då - 73 miljoner kronor - inte var satt i sten. 

– Det är prutbart. 

Men inte ens det räckte för att få till en försäljning. Så nu gör Wilander ett nytt försök till kostnaden 42 miljoner kronor, alltså 36 miljoner kronor billigare än det första utgångspriset. 

Mats Wilander är tillsammans med Björn Borg och Stefan Edberg Sveriges främsta tennisspelare genom alla tider. Han har vunnit totalt sju grand slam-titlar och var mellan 1988-1989 rankad etta i världen. 1996 la han racket på hyllan och är i dag hyllad tennisexpert i Eurosport. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!