Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mamma sov hos mig i flera veckor”

Tennisstjärnan Maria Sjarapova åkte dit för doping 2016. Så här rapporterade vi om detta då.
Foto: MARK BAKER / AP
Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP TT NYHETSBYRÅN

Tidigare tennisstjärnan Maria Sjarapova åkte 2016 dit för doping och stängdes av i två år.

Nu berättar ryskan om den tuffa tiden.

– Min mamma sov hos mig i flera veckor så jag inte behövde vara ensam, säger hon i en dokumentär.

Maria Sjarapova, 33, la tidigare i år av. Bakom sig har hon bland annat fem grand slam-titlar, men också en uppmärksammade dopingavstängning. 

På en presskonferens 2016 berättade Sjarapova att hon tagit meldonium och åkt dit för doping. Den tidigare världsettan hävdade att hon använt substansen, som blev dopingklassat det året, i tio års tid.

– Den morgonen vaknade jag och kände som om jag förberedde mig för en match. Det var väldigt svårt att förstå att du ska ställa dig framför världen och säga att du har förstört allting, säger hon i en ny dokumentär.

”Det äcklade mig”

Domen blev två års avstängning och stjärnan hade svårt att hantera tiden ifrån tennisen.

– Efter den presskonferensen raderade jag alla mina sociala medier från min mobil för att skydda mig själv, för att ha kvar förnuftet och stänga ut åsikter. Jag har aldrig brytt mig om vad folk tycker, men plötsligt händer det här och då inser du att du bryr dig. 

– Och det äcklade mig, det var en olustig känsla, säger hon i ”Maria Sjarapova: El Punto”.

Den stora hjälpen blev Sjarapovas familj.

– Min mamma sa att det inget skulle hända om jag aldrig kunde spela tennis igen. Hon sov hos mig i flera veckor så jag hade sällskap. Pappa höll mig också sällskap mycket för att se till att inget gick fel.

Se osannolikt golfslag av Leo, 7:

Pappan helt livrädd när sonen Leo, 7, slår till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.