Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lyxhuset i totalt förfall: ”Vad tusan har hänt!?”

Boris Becker har skapat många rubriker på grund av sin personliga ekonomi de senaste åren.

Tennisikonen Boris Becker har förklarats i konkurs.

Hans lyxvilla på Mallorca – värderad till 110 miljoner kronor – har intagits av ett hippiekollektiv.

Nu visas exklusiva bilder på det osäljbara husets förfall, som får mäklarna att häpna.

– Att försöka hitta någon som vill ha det här stället för en enda krona – det är omöjligt, säger ockupanten Georg Berres enligt Daily Mail.

 

SVEP GENOM BILDERNA I BILDSPECIALET!

Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES
1 / 9

I juni 2017 tog de sista delarna av Boris Beckers förmögenhet på en dryg miljard slut. 

Den tyske tennisikonen fick sälja flera av sina pokaler från Wimbledon för att kunna betala av sina stora skulder och i början av 2018 stod det klart att han och hustrun, den nederländska fotomodellen Sharlely ”Lilly” Kerssenberg, gått skilda vägar.

Becker har förklarats i personlig konkurs och hans skulder uppgår till en halv miljard kronor. I ett försök att betala av en del av skulderna har konkursförvaltare försökt sälja Beckers lyxvilla på Mallorca, som ligger ute på exekutiv auktion för 110 miljoner kronor, rapporterar Daily Mail.

Men huset har visat sig vara omöjligt att sälja.

Beckers lyxhus har förstörts - vill sälja för 100 miljoner

Orsaken är inte bara att huset har förfallit utan tio år av underhåll. Dessutom har det intagits av ockupanter.

Efter att Becker förklarades i konkurs flyttade tysken Georg Berres med sina vänner in i det fallfärdiga huset. Tillsammans kallar de sig för ”Intergalactic Health and Rescue Team”.

– De vill fortfarande sälja det här stället och priset är över 100 miljoner kronor, vilket är helt galet. Att försöka hitta någon som vill ha det här stället för en miljon eller en enda krona – det är omöjligt, säger Berres enligt Daily Mail.

Bilder från Beckers lyxvilla.Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES

I mäklarannonsen för huset beskrivs det som en lyxgård med tolv sovrum och badrum, gym, pool, basketplan, tennisplan och ett stall för hästar.

”Det marockanska poolhuset ligger precis intill den 30 meter långa poolen och erbjuder en utmärkt plats för återhämtning och vila. En bastu, en ångbastu, ett gym och ett omklädningsrum förgyller hela spa-avdelningen som är en oas av lugn”, står det bland annat.

Bilderna visar upp förfallet: ”Vad fan har hänt!?”

De nytagna bilderna från huset visar upp en helt annan verklighet. 

Berres berättar att mäklare, som har studerat bilder tio år gamla bilder från huset och värderat det till 110 miljoner, har varit på besök och blivit chockade över vad de har sett.

– Vi har haft folk här som presenterat sig som mäklare för att ta bilder. När de kommer in så utbrister de bara: ”Vad fan är det som har hänt här?”, säger han.

– Ingen visste hur det såg ut i dag eftersom de har tio år gamla, perfekta bilder, där den hade en vacker gräsmatta, fortsätter Berres.

Bilder från Beckers lyxvilla.Foto: CHRIS WHITE /IMP FEATURES / STELLA PICTURES

Gården är för tillfället i händerna på spanska förvaltare efter att Beckers företag Goatbridge SL – som var tidigare förvaltare av gården – förklarades i konkurs 2017.

Boris Beckers 1,6 miljarder har ”försvunnit”

I november rapporterade bland annat Daily Mail att myndigheter i England har upptäckt att Boris Becker under 2019 har hemlighållit tillgångar värda 55 miljoner kronor

Som en följd av detta så förlängs Boris Beckers ekonomiska begränsningar förlängs ända fram till 2031.

Boris Becker vann sex grand slam-titlar under sin karriär, varav tre segrar i Wimbledon.

Under hösten 2017 granskade tidningen Der Spiegel hur Beckers förmögenhet på 1,6 miljarder kronor kunde gå upp i rök. Enligt tidningen sattes Becker i kontakt med energiindustrin i Nigeria där han uppmanades att investera över 100 miljoner kronor i olja och gas. Becker ska även ha samarbetat med energibolag i Ghana där en stor del av summorna ska ha försvunnit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.