Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lyxhuset – där Sjarapova kan leva ”pensionärslivet”

Här är spelarna att hålla koll på i framtiden

Tenniskarriären är över.

Miljarderna är på bankkontot.

Nu kan Maria Sjarapova, 32, dra sig tillbaka till ett skönt ”pensionärsliv” i lyxhuset i Los Angeles.

Under onsdagen meddelande den 32-åriga ryskan att en framgångsrik tenniskarriär är avslutad.

”Jag har vigt mitt liv åt tennisen, och tennisen gav mig ett liv. Jag kommer att sakna det varenda dag. Jag kommer att sakna träningarna och mina dagliga rutiner: att vakna tidigt på morgonen, knyta den vänstra skon innan den högra och att stänga porten till tennisplanen innan jag slår det första slaget för dagen”, skrev hon i magasinet Vanity Fair.

Maria Sjarapova slog igenom stort sommaren 2004 när hon vann Wimbledon som 17-åring. Hon blev snabbt ett av tennisens allra största affischnamn och året därpå blev hon världsetta för första gången, endast 18 år gammal. 

År 2006 senare vann hon US Open och två år senare vann hon Australian Open. När karriären nu summeras återfinns fem grand slam-titlar på meritlistan. Men karriären har under de senaste åren handlat lika mycket om skador och den omdiskuterade dopingavstängningen år 2016. 

Sjarapova testades positivt för hjärtmedicinen meldonium, stängdes av två år men fick sedan sin avstängning reducerad till 15 månader. Hon gjorde comeback, men kom aldrig tillbaka till samma nivå.

Sjarapovas lyxhus i Los Angeles

Nu kan Sjarapova, som enligt en Forbes-granskning från i augusti 2018 har en förmögenhet på svindlande 1,9 miljarder kronor, dra sig tillbaka hemma i Los Angeles.

De senaste åren har hon lagt ner mycket tid och kraft på det egendesignade lyxhuset i Kalifornien.

– Jag var besatt av processen. Så fort jag kom av planet efter en turnering åkte jag till byggplatsen, arkitektkontoret eller till en köksinredare. Det här var mitt projekt och jag tänkte inte låta någon annan bestämma en enda detalj, har hon tidigare sagt till Architectural Digest.

Sjarapova visade stolt upp sitt hem i ett Youtube-klipp i somras och huset innehåller swimmingpool och spa, men går i övrigt i minimalistisk stil. Ett annat undantag: Den privata bowlingbanan.

– Jag växte inte upp med jättemycket saker. För mig är avskalat lika med hälsosamt. Du behöver ändå inte ha saker du inte använder, sa Sjarapova.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.