Foto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Lycka till med att tjäna mina miljoner"

Publicerad

Värsta insatsen på sju år.

Då kastade Bernard Tomic, 25, ut sin vrede på den samlade journalistkåren.

- Lycka till att tjäna så mycket pengar!

 

Elias Ymer kunde jubla i natt. 

Den 21-årige svensken kvalificerade sig för en grand slam-turnering för första gången sedan hösten 2015.

För Bernard Tomic var det precis tvärtom.

Australiensaren missade sin första grand slam-tävling sedan 2011 efter att ha förlorat mot 218-rankade italienaren Lorenzo Sonego i kvalet till Australian Open.

"Jag räknar bara mina pengar"

Det betyder att Tomic kommer att tappa ännu mer på ATP-rankingen. Just nu är han rankad på 142:a plats. Sedan sommaren har han varit rankad runt 150 efter att ha varit rankad topp 50 i världen egentligen hela tiden de senaste sju åren. Som bäst var han uppe som 25:a.

 

LÄS MER: Venus Williams nya pojkvän: Miljonär och tolv år yngre

 

Efter förlusten mot Sonego fick Bernard Tomic frågan om det var ett lågvattenmärke i karriären.

Svaret från den frispråkige 25-åringen blev en stor skopa sarkasm.

– Jag räknar bara mina pengar, det är allt jag gör. Jag räknar mina miljoner, säger Tomic enligt ABC. 

– Ni kan ju dra ut och tjäna 13-14 miljoner (australiska dollar). Lycka till med det! 

13-14 australiska dollar är 83-89 miljoner svenska kronor.

 

LÄS MER: Ilskan mot Maria Sjarapova under lottningen: "Vidrigt"

 

ATP:s hemsida skriver att Bernard Tomic spelat in runt 43 miljoner kronor i karriären, men sponsorpengarna lär vara stora.

Australiens tennisförbund kunde ha delat ut ett wild card till turneringen, men bestämde sig för att inte göra det.

– Jag tänker inte säga något om det. De får göra som de vill. Jag har aldrig behövt någon hjälp från förbundet tidigare för att uppnå det jag har uppnåt i min karriär. Så jag har inga problem med det, säger Bernard Tomic.

Australian Open inleds under måndagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag