Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leo Borgs nya succé: Vann tävling för äldre

Foto: CAIJSA HENNEMANN / PRIVAT
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Tennistalangen Leo Borg har tagit hem ett flertal turneringar.

I november vann han Masterslutspelet för 14-åringar.

Nu har han dessutom vunnit Salk Open, i 16-årsklassen.

– Titeln betyder mycket, säger Borg efter vinsten. 

Björn Borgs son, Leo Borg, 14, tillhör en av Sveriges största tennistalanger. Trots sin unga ålder har han tagit hem flera turneringar, och så sent som i november vann han Masterslutspelet för 14-åringar. 

– Jag är väldigt nöjd med matchen. Hittade en bra balans. Försökte föra spelet, men på ett kontrollerat sätt, sa Borg efteråt.

Nu kan tennistalangen fylla prisskåpet med ytterligare en titel. Förra året tog sig Leo Borg till kvartsfinal i den ärofyllda turneringen Salk Open. Men i år tog han sig hela vägen till final i 16-årsklassen - som han senare vann.

Tog hem titeln

Finalmatchen var böljande men Borg vann första setet med övertygande 6-2, innan han förlorade i andra setet. Men i tredje och avgörande setet tog han hem segern med 6-3.

– Jag vet att Adam (Heinonen) är en jättebra spelare. Jag visste att jag var tvungen att spela bra och ha bra energi på banan, så jag gjorde det, säger Leo Borg till turneringens hemsida.

Förlusten i andra setet blev en morot inför det tredje och avgörande, säger Borg.

– Jag blev lite sur, och humöret svängde lite. Men han spelade bra också, han höjde sig. Jag tänkte att jag skulle spela som i första, behålla koncentrationen, säger han.

Borg: "Titeln betyder mycket"

Leo Borg menar att Salk Open-titlen betyder mycket för honom:

– Titeln betyder mycket eftersom jag vinner ett år ung. Jag har spelat jättebra hela turneringen.

Och han tränar väldigt hårt för att hela tiden utvecklas.

– Jag har kört mycket mer fys än tidigare. Jag har en bra fystränare, och jag tränar mycket. Tennismässigt har jag försökt vänta mer på rätt lägen innan jag dödar bollen.

https://www.instagram.com/p/Bdc3-WxjiEK/?taken-by=familjenborg